Educatieve game Maximine (Mijnmuseum Beringen)

‘MaxiMine’ is een educatief game dat kinderen op een leuke en interactieve manier laat kennismaken met de mijngeschiedenis. Tijdens het spel ontdek je verschillende activiteiten uit het leven van een mijnwerker en de geschiedenis van de steenkoolmijnen. Het spel bestaat uit verschillende levels, gaande van de start van de werkdag, het ontginnen van kolen tot de sluiting van de mijn. De omgevingen in het spel zijn gebaseerd op de architectuur en plattegrond van de mijn van Beringen. Wanneer je de mijngebouwen van de mijnsite van Beringen bezoekt, zal je ongetwijfeld de link met het spel kunnen leggen.

Download gratis dit spel en breng nadien een bezoek aan het Mijnmuseum om zo het spel in ‘real life’ te ervaren.

MaxiMine is een educatieve game dat het Limburgs mijnerfgoed als thema uitdraagt en dat Polyglot samen met het Mijnmuseum ontwikkelde.

Gratis downloadbaar via de Appstore en Google Play. Speel het spel en breng nadien een bezoek aan het Mijnmuseum. Veel plezier ! PS: Informeer ook naar de leerlingen- en leerkrachtenbundels.

Prijzen: Leraren met lerarenkaart gratis, leerlingen € 4 per persoon.
Duur: 2 uur.

Hier vind je alle downloadbare elementen. Er bestaat ook een ingevulde versie van de leerlingenbundel. Deze kan u ontvangen indien u ons contacteert via mail naar info@mijnmuseum.be

BUNDELS
Maximine bundel leerlingen : MaxiMine-Bundel-Leerling-Blanco.pdf
Maximine bundel leerkrachten : MaxiMine-Bundel-Leraar.pdf

APPS
Google Play
AppStore

Achtergrondinformatie : Dit kadert binnen een platform getiteld CEGA: Cultureel-Erfgoed Games. CEGA is een kader voor educatieve

Individuele tarieven

  • Het educatieve spel is gratis te downloaden op http://www.mijnmuseum.be , de App store en Google Play store.

    De klasrondleiding die hierbij gecombineerd kan worden is 'Het Mijnwerkerspad'. Dit kost per leerling 4€ en is voor een groep van minimum 10 personen te boeken mits reservatie via toerisme@beringen.be .

    Informeer ook zeker naar de bijbehorende leerlingen- en lerarenbundel.

Groepstarieven

  • Leraren met lerarenkaart gratis, leerlingen € 4 per persoon.

Faciliteiten

Parking binnen een straal van 100m
Verschoningshoekje of kindertoilet