Duitse militaire begraafplaats

De grootste Duitse militaire begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog (buiten Duitsland), vind je in Lommel. Het is gelegen in een mooi verzorgd park van 16 ha, waar maar liefst 39 108 gesneuvelde Duitse soldaten hun laatste rustplaats kregen. Voor de grafzerken werd na de aanleg massaal heide aangeplant. Tijdens de bloeiperiode zorgt dit voor een paarskleurig schouwspel.

Maar welk verhaal schuilt er achter deze locatie en wie zijn de mensen die er begraven zijn? Het antwoord krijg je graag van een gids aan de hand van een rondleiding over de begraafplaats.
Op afspraak kan er een rondleiding aangevraagd worden.

Achteraf kan je uitblazen in het gezellige fietscafé "Hof ten Vrede", waar je kan genieten van lekkere "Lommelse balletjes in een Saharasausje", een goede tas soep of een streekbiertje.

Als Gastheer van Bosland maak ik deel uit van een netwerk van ondernemers die bezoekers en gasten kwalitatief informeren over Bosland: het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Deze gigantische natuurkern van 5137 ha in Noord-Limburg strekt zich uit over de gemeenten Hechtel-Eksel, Pelt, Peer en Lommel en bestaat vooral uit bossen, heide, graslanden en beekvalleien.

Bosland behoudt en ontwikkelt haar mooie en kwalitatieve natuur, maar stelt deze ook zo veel mogelijk open voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen. Wens je meer informatie over al wat er te beleven valt? Ik sta je graag te woord.

Individuele tarieven

  • Van april tot november iedere woensdag om 14 u. een open rondleiding. Geen reservatie nodig, deelnameprijs € 2.50

Groepstarieven

  • Rondleiding op aanvraag
    € 60 voor een groep tot 30 personen

Faciliteiten

Gratis wifi
Parking binnen een straal van 100m
Rolstoelvriendelijk
Vegetarisch aanbod
Vergaderzalen 0 – 20 personen
Vergaderzalen 20 – 50 personen