Architectuurroute Hasselt - Dwalen door 150 jaar stadsontwikkeling

Waarom ziet de stad eruit zoals ze er nu uitziet? De architectuurroute gaat terug in de tijd en biedt een antwoord op deze vraag door de verschillende evolutiegolven binnen de ontwikkeling van de stad uit de doeken te doen. Deze route zal de individuele bezoeker voorbij de opmerkelijkste gebouwen met een bijzondere architecturale waarde loodsen, met de nadruk op de stadsontwikkelingen vanaf 1850 tot op heden.

De bezoeker kan tijdens de uitgestippelde wandeling op amusante wijze kennis maken met de architecturale rijkdom van Hasselt en zo kwalitatieve informatie kunnen verwerven over architectuur en erfgoed in de stad. Er wordt eveneens aandacht besteed aan de recente en toekomstige stadsontwikkelingen, die de aantrekkingskracht van de Hoofdstad van de Smaak nog zullen versterken.

Zowel inwoners als bezoekers aan Hasselt zullen via de architectuurroute de stad op een andere manier beleven. Door de bezoeker attent te maken op de gevels boven de winkeletalages zal bovendien duidelijk worden dat Hasselt meer is dan enkel een shoppingstad.

De architectuurroute is te koop bij Toerisme Hasselt voor € 2.

Individuele tarieven

  • € 2