Accommodation search results!

Marec Boottochten Kinrooi - Marec

Marec Boottochten Kinrooi

KINROOI
MAREC (Maaslandse Recreatiecentra) is een uniek gebied met diverse recreatiemogelijkheden op en rond het water aan de Grensmaas in Belgische Limburg.

Marec baat sinds 1980 de jachthavens De Spaanjerd en Heerenlaak uit.
In jachthaven De Spaanjerd in Ophoven komen vooral zeilboten, grote kajuitjachten en surfers aan hun trekken. Er zijn bijna 1000 ligplaatsen, gaande van zeiljollen aan land tot jachten met een maximale lengte van 35 m. Jachthaven Heerenlaak (440 ligplaatsen) is vooral interessant voor snelle motorboten vermits er geen snelheidsbeperkingen van toepassing zijn.

Beide jachthavens zijn technisch zo uitgerust dat de steigers zich aan de wisselende waterstand aanpassen. Men kan rechtstreeks, zonder sluizen, de bevaarbare Maas bereiken. Van op de Maas heeft men legio mogelijkheden. Via kanalen kan men elke bevaarbare waterweg van West-Europa bereiken!

De jachthavens hebben bijhorende kampeerverblijfparken (campings): 343 staanplaatsen op Heerenlaak en 138 op De Spaanjerd: ruime percelen, voorzien van elektriciteit, water en riolering, met veel privacy, voornamelijk voor seizoen- en jaarplaatsen.

Aspirant watersporters kunnen zeil,- surf- en vaarcursussen volgen, ingericht door Sailcenter Limburg. Hier kunnen ook zeil- en motorboten en waterfietsen gehuurd worden. Bij Botel Ophoven kan men “groene” boten huren, elektrische stilsloepen waarvoor geen vaarbewijs of ervaring nodig is.

Voor minder fervente watersporters die toch een boottochtje op de Maas willen maken, biedt de rondvaartboot ‘De Paep van Meinecom III’ dé oplossing. In de zomermaanden juli en augustus kan met deze boot gependeld worden op woensdag, zaterdag, zondag en op feestdagen in de namiddag tussen De Spaanjerd, Stevensweert en het witte stadje Thorn in Nederlands Limburg. Groepen vanaf 25 personen kunnen de boot op eender welke dag reserveren voor een tochtje naar Stevensweert, Thorn of Maasbracht.
Terhills - Hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen op Terhills

Terhills

MAASMECHELEN
Feel the heartbeat of nature.
Dat is de passende beschrijving voor Terhills. Alles gebeurt op het ritme van je eigen hartslag: of je nu uren ongestoord door de natuur trekt, vanop een mijnterril de ondergaande zon volgt, vol passie je uitleeft op het Aquapark of de waterski's of op je dooie gemak van je luxueuze hotelbed naar Maasmechelen Village kuiert ... Jij kiest het tempo waartegen je deze unieke trekpleisters consumeert.

Het industriële verleden van dit 356 hectare groot recreatiegebied is zichtbaar in de neoklassieke stijl van het imposante hoofdmijngebouw dat nu het trendy TERHILLS HOTEL huisvest. De omgeving wordt vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke vergezichten vanop de mijnterrils. Een levende herinnering aan het Limburgse steenkoolmijnverleden.

Op het TERHILLS CABLEPARK kun je waterskiën, wakeboarden, kneeboarden of het aquapark uitproberen. Een uitdagen opblaasbaar aquapark met obstakels tot 4 meter hoog.
Wie liever kijkt dan deelneemt, vlijt zich neer op het strand bij de beachbar of het restaurant.

Terhills is bovendien de thuishaven van de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen, CONNECTERRA. Een ongeëvenaard wandelparadijs.

Pure actie, ontspanning of een businesstrip? Bij het TERHILLS HOTEL beleef je een onvergetelijk verblijf. Dat doe je in één van de smaakvol ingerichte luxekamers. In een nieuwbouw langs het hotel kan je ook terecht voor vergaderingen, conferenties, teambuildingactiveiten, ...
De Franse tuin van het hotel vormt de groene schakel naar het Nationaal Park én shoppingparadijs Maasmechelen Village.
Fluisterboten - luchtfotofluisterboten

Fluisterboten

DILSEN-STOKKEM
Een tocht met een elektrisch aangedreven bootje over de Oude Maasarm in Dilsen. De bootjes bewegen geruisloos. Zo kan je ongemerkt de vele watervogels op de plassen bestuderen en genieten van de kleurrijke kruiden en rustgevende landschappen. Je kan je tocht aanvullen met een wandeling door natuurgebied Kerkeweerd met zijn grensoverschrijdende vergezichten.

De fluisterboten varen vanaf 1 april tot en met 31 oktober:
voormiddag: van 9.30 tot 12.30 uur
namiddag: van 13.30 tot 16.30 uur

De boot heeft een maximum capaciteit van 6 personen. Je bestuurt het bootje zelf (min. leeftijd 18 jaar).
Tarieven: tot max. 4 personen per boot: € 20
5 pers. /boot: € 25
6 pers. /boot: € 30
Groepstarief: € 5 per persoon.

!!! Gelieve min. 2 dagen op voorhand te reserveren!!!

Adres: Negenoordlaan 2 (voor GPS Koeweerd 70), 3650 Dilsen-Stokkem
Tel.: (+32)089/75 21 71, E-mail: fluisterboten@dilsen-stokkem.be

De fluisterboten staan voor max 3 u. ter beschikking van de huurder. De vaartocht (heen en terug) duurt ongeveer 1 u. De resterende tijd kan u zelf bepalen om een wandeling in het mooie struingebied Kerkeweerd en Negenoord in te plannen. Dit gebied sluit rechtstreeks aan bij de halte van de 2de steiger van de fluistertocht. Hierbij heeft u de mogelijkheid om een struinwandeling te maken in dit gebied met een bezoek aan de uitkijktoren van Negenoord waarbij u een prachtig uitzicht wacht op het Rivierpark Maasvallei. Er zijn verschillende wandelroutes in dit gebied rond de Oude Maas waarop de fluisterboten varen. (2,5 km, 5 km en 7 km)
Wandel- en fietskaarten zijn te verkrijgen aan de balie van Maascentrum De Wissen en kosten respectievelijk € 2,50, € 3,00 en € 9,50.

Bij slecht weer kan u de boeking zonder kosten annuleren. Als alternatief bij slecht weer is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Maas- en Vlechtmuseum in Maascentrum De Wissen, duur van het bezoek -/+ 2 uur.