Wat te doen in Haspengouw

Terug

Alle activiteiten die doorgaan tijdens de bloesem- en oogstperiode vind je hier terug: wandelen, fietsen, met de Vespa weg,... Bekijk ook zeker de handige bloesem- en oogstbrochure voor een thematisch overzicht.

Fietsverhuur Alden Biesen in Bilzen - 1

Fietsverhuur Alden Biesen in Bilzen

BILZEN
De landcommanderij Alden Biesen in Bilzen is een uitstekende startplaats voor fietsers. Hier is alle accommodatie aanwezig: autoparking, fietsenstalling, fietscafé.... In het onthaalcentrum Alden Biesen-Bilzen vind je ook de nodige fietskaarten.

Het middelpunt van de driehoek Hasselt, Luik, Maastricht en de plek waar Kempen en Haspengouw in elkaar overgaan. Een verkenningstocht door glooiend Haspengouw? Met een elektrische fiets gaat het nog net dat tikkeltje eenvoudiger. Alden Biesen is een ideaal vertrekpunt voor verschillende fietsroutes. Ga zeker eens langs tijdens de bloesemperiode, want dan staat dé hoogstamboomgaard van Vlaanderen helemaal in bloei.

Reserveer jouw huurfiets online op www.fietsparadijslimburg.be
Op de dag van jouw uitstap staat de fiets klaar in het Toeristisch Onthaal Alden Biesen-Bilzen.

Verhuurperiode:

van 14 maart t.e.m. 31 maart:
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 10u - 17u
Zaterdag, zondag en feestdagen: 10u - 16u

van 1 april t.e.m. 30 september:
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 9u - 17u
Zaterdag, zondag en feestdagen: 10u - 17u

van 1 oktober t.e.m. 18 oktober:
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: 10u - 17u
Zaterdag, zondag en feestdagen: 10u - 16u

Geen fietsverhuur op 28/6, 4/7, 5/7, 24/7 ,11/9, 12/9, 13/9, 24/9, 25/9, 26/9, 27/9, 28/9 en 29/9

Alle niet-elektrische fietsen kunnen na sluitingstijd ingeleverd worden. Elektrische fietsen inleveren voor 18u of soms mogelijk tot 20u. Afspraak wordt gemaakt bij het afhalen van de elektrische fietsen.

De sleutels van de fietsen kan je afhalen op de binnenkoer van het kasteel Alden Biesen in het Toeristisch Onthaal Alden Biesen-Bilzen
Fietsverhuur Recreatiedomein De Alk in Alken - bloesem Alken

Fietsverhuur Recreatiedomein De Alk in Alken

ALKEN
Je kunt overal op het fietsroutenetwerk vertrekken. Ben je niet van de streek? Een goede tip: start aan de fietsenstalling aan Recreatiedomein De Alk, de poort naar Fietsparadijs Limburg. Je parkeert de auto veilig op de grote parking aan de sporthal (Koutermansstraat, GPS: Alkerstraat), springt op je fiets en zit meteen op het fietsroutenetwerk.

In het Recreatiedomein De Alk vind je alles voor een geslaagde fietstocht of tussenstop. Van een fietsenstalling, picknickplaats, fietscafés en sanitaire voorzieningen tot een volledige fietsherstelplaats en fietsverhuur. Kinderen kunnen zich naar hartelust uitleven op meer dan 30 speeltoestellen, in het verkeerspark met de gocarts of op de waterfietsen en roeiboten. Of geniet tussendoor met het hele gezin van een partijtje minigolf!

Reserveer jouw huurfiets online op www.fietsparadijslimburg.be.

Verhuurperiode:
van 16 maart t.e.m. 31 maart en van 1 oktober t.e.m. 16 oktober enkel op weekdagen.
van 1 april t.e.m. 30 september ook fietsverhuur in het weekend, feest- en brugdagen.
uitzonderlijk gesloten op 24/09/2020

Maandag - Dinsdag: 9u - 13u
Woensdag: 9u - 17u
Donderdag - Vrijdag: 9u - 13u

Op weekdagen sleutel afhalen bij de Dienst Vrije Tijd, Hoogdorpsstraat 5, Alken.
Weekenden, feest- en brugdagen van 1 april t.e.m. 30 september: van 10u tot 13u sleutel afhalen aan Recreatiedomein De Alk: Koutermansstraat 1, Alken (GPS via Laagdorp)

Alle niet-elektrische fietsen kunnen na sluitingstijd ingeleverd worden. Elektrische fietsen moeten VOOR sluitingstijd ingeleverd worden. In de week is dat voor 17 uur en in de weekends en op feest- en brugdagen voor 18 uur.