Een echte winter kan je het tot nu toe niet noemen. Met de zachte temperaturen van vorige week, lijkt het zelfs eerder op een nazomer. Maar wat niet is, kan nog komen! En ook zonder sneeuw en ijs is het winterse landschap het ideale decor voor een stevige wandeling. Ga goed ingeduffeld op weg.

Ook in het winterseizoen worden diverse wandelingen georganiseerd. Zo zet Bokrijk nog ieder weekend tot maart de deuren open voor wandelaars. En in het Nationaal Park Hoge Kempen neemt een Ranger je mee voor een winterzwerftocht. Blijf dus vooral niet binnen zitten!

Uiteraard hoef je niet voor een georganiseerde wandeling te kiezen en kan je op eigen houtje op pad gaan door de Limburgse natuur. De verschillende natuurgebieden in Limburg liggen er deze tijd van het jaar rustig en sereen bij. Goed bewegwijzerde routes zorgen ervoor dat je niet verdwaalt in de sneeuw en dat je de afstand van je tocht op voorhand kan bepalen. We zouden niet willen dat je ergens halverwege onderkoeld raakt omdat de route langer was dan gedacht.

Winterse tip: Trek er in de ochtend op uit. In de vroege morgenzon en de wegtrekkende ochtendnevel krijgt het landschap die typisch dromerige wintersfeer. Het kan dus zeker lonen om ook in het weekend toch eens een keer de wekker te zetten.

Wandelen in de winter in Limburg