In Hamont-Achel geniet je van het bosrijke en landelijke uiterste noorden van Limburg, vlakbij de Nederlandse grens. Kom wandelen met trappisten, in het eindeloos groene landschap van de Warmbeekvallei of de grensoverschrijdende natuurpracht van de Groote Heide.

Warme Wandelingen

Maar liefst tien verschillende wandelroutes lopen er door de vallei van de Warmbeek. Naast een hoop prachtige natuur kom je hier ook restanten tegen uit het rijke historische verleden. Op borden lees je de bijbehorende informatie.

Tegendraadse geschiedenis

Duik in het verleden en wandel langs de reconstructie van ‘Den droad’. Deze zogenaamde 'Dodendraad' was een 332 kilometer lange draadversperring tussen België en Nederland die tijdens de Eerste Wereldoorlog werd aangelegd door de Duitsers. Voorzien van 2000 volt, moest deze draad ervoor zorgen dat niemand uit het bezette België het in zijn hoofd haalde te vluchten naar het vrije Nederland. Twee wandelroutes leiden je naar de reconstructie waar infoborden meer vertellen over deze bijzondere geschiedenis.

Grensoverschrijdende natuurpracht

Natuurgrenspark De Groote Heide is een grensoverschrijdend natuurgebied van maar liefst 6.000 hectare groot en Hamont-Achel hoort daarbij! Recent werd hier een volledig wandelknooppuntennetwerk aangelegd, in totaal goed voor 685 kilometer aan wandelplezier. Start je wandeling aan De Achelse Kluis of Domein De Bever en laat je verwonderen door de prachtige natuur van dit unieke natuurgrenspark.

achelse kluis hamont achel

Volg het avontuur op het Beverpad

Kom langs met de kinderen en dompel je helemaal onder in de natuur! Volg het twee kilometer lange Beverpad en ontdek onderweg de planten en dieren van het bos, de hei en het hooiland. De echte stoere jongens en meisjes doen dit op blote voeten, maar je mag het parcours natuurlijk ook met laarzen lopen. In de Warmbeek en de vijver speur je dan weer naar waterdiertjes. Een onvergetelijke tocht!

(S)tappen met trappisten

Voor wie niet alleen van stevige biertjes maar ook van stevige wandelingen houdtzijn er verschillende Trappistenwandelroutes uitgezet langs de mooiste (groene) plekjes van Hamont-Achel. Er is ook een route speciaal voor rolstoelgebruikers met onderweg volop gelegenheid voor een verfrissende biertje en lekker hapje.