Ben je deze zomer niet in Beringen geraakt? Dan moet je zeker deze maand eens afzakken naar deze bruisende stad. Wij geven jou 7 tips om te doen.

mijnhappening  beringen

1. Avondwandeling en lasershow

Een bizar fenomeen aan de hemel in Beringen… heldere lichtstralen vanuit de mijnschacht… Het lijkt wel buitenaards? Op 7 september kan je wandelen langs verlichte mijngebouwen en wordt de mijnsluiting herdacht met een spectaculaire lasershow.

mijnhappening beringen

2.Mijnhappening 

Tijdens de mijnhappening staat het mijnerfgoed centraal. Bezoek de mijngebouwen, ontdek oude ambachten of proef van multiculturele gastronomie. Er zijn straattheater, muziek en terrasjes. Voor de gelegenheid allemaal in een retro-rockabilly jasje.

picknicken in beringen

3. Picknicken in Beringen

Niets zo zalig als een lekkere picknick. Een mooi plekje, een rijkelijk gevulde mand en goed gezelschap. Genieten toch? Het gezelschap moet je zelf zorgen, met de rest helpen we graag een handje.

gidstocht be-mine beringen

4. Gidstocht door be-MINE

Al op be-MINE geweest? Nergens bleef het mijnerfgoed zo goed bewaard en kan je zoveel leuke dingen doen. Elke laatste zondag t.e.m. oktober kan je be-MINE met een gids ontdekken. Je bezoekt de attracties en kijkt naar verleden en toekomst.

klimmen alpamayo beringen

5. Alpamayo

Drie klimbelevingen onder één dak: de klimzaal waar je tot 18 meter hoog kan, de boulderruimte met overhangende wanden en de Clip ’n Climb voor de allerkleinsten. Bij klimcentrum Alpamayo kan je al je energie kwijt!

mijnzondagen beringen

6. Mijnzondagen

Een uitstap waarbij je je amuseert én iets bijleert? Tijdens de Mijnzondagen word je zelf mijnwerker voor een dag. Samen met een gids treed je in de voetsporen van de mijnwerkers. Door de mijngebouwen en naar de ondergrond. Spannend!

mijnterril beringen

7. Mijnterrils beklimmen

Tijd voor een stevige wandeling! Beklim de mijnterrils en geniet van het uitzicht op 100 m hoogte. Op be-MINE vertrekken 4 wandellussen van 3,5 tot 6,5 km. Loop even langs het infokantoor voor de wandelkaart.

HasHotel