Zoek je nog inspiratie voor leuke speeltuinen waar de kids zich volledig kunnen uitleven? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij verzamelden voor jou de 9 leukste in- en outdoor speeltuinen in één handig overzicht!

1. [INDOOR] Kinderrijck

Kinderrijck is één van de grootste indoor speeltuinen van Limburg. Kinderen wanen zich ridders en jonkvrouwen die vertoeven in kastelen en tegen draken vechten. Ze kunnen klimmen en klauteren in de klimkooi of springen op de trampolines en springkastelen. Een extra troef is dat je hier ook kan lasershooten. Piew piew piew!

2. [INDOOR & OUTDOOR] Tarzan en Jane

De allergrootste binnenspeeltuin van de Benelux ligt in Heusden-Zolder. Plezier verzekerd voor groot en klein, zowel binnen als buiten. Wat dacht je van indoor glijbanen, een rodelbaan én glow-in-the-dark minigolf? Dat klinkt niet slecht.

3. [INDOOR] Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt telt 25 spectaculaire en veilige attracties voor groot en klein. Wist je trouwens dat het speelterrein voor de kids maar liefst twee voetbalvelden groot is? Ideaal dus voor de kinderen om hun dag al spelend door te brengen. Terwijl kunnen mama en papa uitblazen in het Studio 100 Café of op het ruime buitenterras. Kortom:  Plopsa Indoor is altijd een goed idee.

4. [OUTDOOR] Speeltuin Bokrijk

Op zoek naar een speelfestijn voor groot en klein? Daarvoor moet je in de buitenspeeltuin van Bokrijk zijn. Deze speeltuin is opgedeeld in verschillende zones, zodat alle kinderen veilig kunnen spelen. Bereid je voor op een hindernissenparcours, boomstammetjes, touwconstructies, en last but not least: het blotevoetenpad.

5. [OUTDOOR] Recreatiedomein De Alk

Op zoek naar ontspanning voor jong en oud? Vergeet dan zeker het recreatiedomein De Alk in Alken niet. Speel met de hele familie een partijtje minigolf of ga fietsen op het water. De actievelingen onder ons racen met een gocart en ook de buitenspeeltuin is het hele jaar door voor iedereen toegankelijk.

 

6. [OUTDOOR] Domein Bovy

Ga gezellig met de hele familie op ontdekking in Domein Bovy, gelegen in Bolderberg. De kinderen halen hun hart op in de speeltuin. Zijn ze uitgespeeld? Geen probleem! Martin de Ijsvogel neemt hen mee op een interactieve verkenningstocht.

 

7. [OUTDOOR] Scoutsrally

In de bossen van Noord-Limburg kan je het recreatiedomein Scoutsrally in Neerpelt terugvinden. Hier leven de kids zich volledig uit in de moderne speeltuin, met toegang tot het minigolfterrein. En de ouders? Die kijken toe vanop het terras.

8. [INDOOR & OUTDOOR] Park Molenheide

In het park van Molenheide amuseer je je zowel binnen als buiten. In het park is ook Saraland gelegen, niet zomaar een speeltuin maar een echt wonderland voor elk kind. Ga voor de snelle glijbanen in het zwembad,  ravotten in de binnenspeeltuin of een rondje indoor minigolf.

9. [OUTDOOR] Demerstrand

Een hele grote speeltuin rustig gelegen in het groen, dat is de speeltuin aan het Demerstrand in Diepenbeek. Je vindt hier mooie en leuke speeltoestellen voor klein en groot. Voor een lunchpauze neem je plaats aan één van de picknicktafels

Hoogtepunten

Binnenspeeltuin KinderRijck - logo

Binnenspeeltuin KinderRijck

Haspengouw
Tarzan & Jane - t&z3

Tarzan & Jane

de Limburgse Kempen
Plopsa Indoor Hasselt - Buitengewoon veel binnenpret!

Plopsa Indoor Hasselt

Hasselt & omgeving
Openluchtspeeltuin Bokrijk - speeltuin

Openluchtspeeltuin Bokrijk

de Limburgse Kempen
Recreatiedomein De Alk - recreatiepark De Alk

Recreatiedomein De Alk

Haspengouw
Domein Bovy kinderaanbod - Speeltuin Domein Bovy

Domein Bovy kinderaanbod

de Limburgse Kempen
Recreatiedomein Scoutsrally - 2

Recreatiedomein Scoutsrally

de Limburgse Kempen
Speeltuin Demerstrand - speeltuin Demerstrand (copyright Christa Mebis)

Speeltuin Demerstrand

Haspengouw
Park Molenheide: Saraland: speelparadijs "Kids Valley" - Overdekt speelparadijs Kidsvalley

Park Molenheide: Saraland: speelparadijs "Kids Valley"

de Limburgse Kempen
Plopsa Indoor Hasselt - Buitengewoon veel binnenpret!

Plopsa Indoor Hasselt

HASSELT
Plopsa Indoor Hasselt telt 25 spectaculaire en veilige attracties en is maar liefst twee voetbalvelden groot! Hier beleven de kleinsten hun eerste grote avonturen, terwijl mama, papa en de rest van de familie lekker meedoen of even uitblazen in het Studio 100 Café of op het ruime buitenterras.

Zet je schrap voor een stormachtige boottocht met Piet Piraat op de Woeste Zee, scheer langs ruige rotsen en donkere grotten in de Wickie Coaster en verken de spannende Speelboom van Kabouter Plop. De allerkleinsten klimmen, glijden, kruipen en draaien in de Bumbaspeeltuin, springen op de rug van de Kikkers en varen tussen de bloemen met de Eendjes. Maya de Bij verwelkomt je in de themazone Maya’s Wereld, waar je wandelt tussen levensgrote bloemen en je je verwondert over de adembenemende natuurwereld.
Bij goed weer trek je naar de ruime buitenzone, waar je de boeven achternazit op de Vliegende Fietsen van Mega Mindy en je een heus parcours aflegt doorheen het K3-Verkeerspark. Klim dan zo snel mogelijk naar de top van de Klimberg, blus samen met K3 de brand als een echte brandweerman of –vrouw of leef je uit tussen de Dansende Fonteinen!

Nadat je je buikje rond hebt gegeten in het Studio 100 Café, het Plophuisje of bij Frieda Kroket, sluit je je bezoek af met een liveshow met je Studio 100-helden in het nostalgische Theater. Pas na een dansje in de confetti, een dikke knuffel en een fotomoment met je favoriete Plopsa-figuur keer je huiswaarts. Deze dag vergeet je nooit meer!

Ook dit jaar staan er weer tal van evenementen en shows op het programma. Neem een kijkje op www.plopsa.be voor een overzicht van de uitgebreide evenementenkalender!
Domein Bovy kinderaanbod - Speeltuin Domein Bovy

Domein Bovy kinderaanbod

HEUSDEN-ZOLDER
Domein Bovy is een ideale gezinsuitstap!

Kleine en grote avonturiers kunnen hier letterlijk over het water lopen.
Op het houten vlonderpad over de vijvers ga je helemaal op in de natuur.

Ga je mee op zoek naar Martin de IJsvogel ? Deze grappige felgekleurde ijsvogel heeft zich overal verstopt! Onderweg ontdek je alles over de dieren en de natuur van De Wijers. (1.7km)

Het Hazenpad is een kunstige kinderlus, waar je werkjes vindt van kinderen van de Kunst Academie die levensgroot werden uitgewerkt. Speciaal hoor! Heb jij al ooit een blauw hert of een vrolijke draak met 6 poten gezien? (1.2km)

Ravotten in de natuur mag overal, maar uiteraard ook in de speeltuin.
Ben je fan van boerderijdieren? Kom dan kennismaken met onze ezel, schapen, geitjes, varkens, pauwen, kippen,...

Geniet van een zonnig terrasje, een (h)eerlijke maaltijd of ijsje in Bistro Bovy. Liever picknicken? Dan kan natuurlijk ook!

Nog niet genoeg gewandeld ? Tegenover het domein vertrekken er nog eens 5 bewegwijzerde wandelingen (tussen 3.8km en 11.7km)

Liever fietsen? Domein Bovy ligt op het fietsknooppuntennetwerk tussen knooppunt 301 en 302.

Het domein is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
Gratis openbare (rolstoeltoegankelijke) toiletten, met verschoonhoekje voor de allerkleinsten.

Er is een ruime gratis parking, ook voor bussen.
Mobilhomes mogen 24uur gratis parkeren op de voorziene plaatsen. Mits betaling kan er gebruik gemaakt worden van de servicezuil (water en elektriciteit)
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis