De zomervakantie staat garant voor avontuur! Ook voor de snelheidsduivels zijn er genoeg activiteiten op wielen die bekoren. Hoe, wat, waar? Kijk snel verder!

1. Mountainbiken

Scheur off road met je mountainbike door de Limburgse natuur. Op de terril van Beringen kies je een gemakkelijk of juist een uitdagend parcours om jezelf op de proef te stellen. Probeer zeker het 'skill park' uit, compleet met north scores en dirt. Doorkruis je liever het zand en de modder in een uniek natuurgebied? Dan is Nationaal Park Hoge Kempen iets voor jou. Leef jezelf helemaal uit op de stevige afdalingen en beklimmingen.

 

2. Karting Genk

Een gezonde portie adrenaline mag deze zomervakantie niet ontbreken. Geen betere plaats om je hart sneller te laten slaan dan op het asfalt van Karting Genk. Scheur over het outdoorcircuit naar de overwinning. Ook kinderen groter dan 1m25 kunnen op een veilige manier racen.

 

3. Railbike Limburg

Met het hele gezin op de railbike. Je fietst met een vierwieler door de prachtige natuur op een verlaten treinspoor van Munsterbilzen naar Gellik. Bij aankomst in Gellik kan je even uitblazen en gezellig lunchen op de picknickplaats. Nadien fiets je weer terug naar start. Een gegarandeerd succes bij de allerkleinsten én de ouders.

4. Groene wagentjes

De frisse lucht opsnuiven terwijl je geniet van het landschap? Het kan. Verken Bilzen en omstreken met de groene wagentjes. Kies één van de vele routes en ga met z’n allen gezellig op pad!

5. Huur een Vespa

Om je in La Bella Italia te wanen, hoef je niet ver te reizen. Met een Vespa krijg je meteen het gevoel dat je in Italië aan het rondtoeren bent. Trommel je vrienden of familie op en verken Limburg met een tocht langs de mooiste kastelen en adembenemende uitzichten. Maak je alvast klaar voor een onvergetelijke dag en huur een Vespa bij Vespafun of Vesparoute.com.

6. Circuit Zolder

Echte snelheidsduivels kunnen deze zomer terecht op het circuit van Zolder. Wist je dat je het circuit zelf kan verkennen met je auto, moto, fiets of skates? Ook kan je een ritje maken op de kartingbaan of de BMX-track uittesten. Zowel jong als oud leven zich hier helemaal uit.

 

Hoogtepunten

Mountainbikeparcours avonturenberg be-MINE - avonturenberg

Mountainbikeparcours avonturenberg be-MINE

de Limburgse Kempen
Nationaal Park Hoge Kempen - Nationaal Park Hoge Kempen - Mechelse Heide

Nationaal Park Hoge Kempen

de Limburgse Kempen
Karting Genk - Kart met vrienden, familie of collega's!

Karting Genk

de Limburgse Kempen
VESPAROUTE- Toeren in Haspengouw - Zalig toeren door prachtig Haspengouw!

VESPAROUTE- Toeren in Haspengouw

Haspengouw
Circuit Zolder: Achter de schermen - zomerrondleidingen

Circuit Zolder: Achter de schermen

de Limburgse Kempen
Nationaal Park Hoge Kempen - Nationaal Park Hoge Kempen - Mechelse Heide

Nationaal Park Hoge Kempen

MAASMECHELEN
Het enige Nationaal Park in België! Wie graag zijn longen wil vullen met verse zuurstof is hier meer dan welkom!

De toegangspoorten zijn de ideale start van jouw bezoek aan het Nationaal Park en bieden voor ieder wat wils!
In de Mechelse Heide spreekt de natuur voor zich: prachtige heide zover het oog reikt! Of beklim je liever de mijnsteenbergen van Connecterra om er te genieten van een adembenemend panorama? Herbeleef in Pietersheim het adellijke verleden in de Waterburcht of trek naar de kinderboerderij met speeltuin. In Kattevennen kan je heerlijk achterover leunen en je laten meevoeren door de 360° projecties in de Cosmodrome, terwijl een tocht op blote voeten in Lieteberg natuurlijk ook nooit gaat vervelen! Trek je eropuit met de fiets? Dan is Station As je ideale vertrekpunt. Het Nationaal Park breidde in 2020 uit en in de toekomst worden Thorpark (Genk), de Commanderij (Oudsbergen) en Het eilandje (Maaseik) ontwikkeld als toegangspoort.

Het Nationaal Park met donkergroene bossen, weidse heide, spiegelende vennen en grote landduinen nodigt uit om te wandelen. Je hebt keuze uit meer dan 80 wandellussen. Ze zijn dankzij wandelwissels zelfs makkelijk te combineren. Twee wandelingen in Pietersheim dragen zelfs een Premium kwaliteitslabel! Nog niet moe? Liefhebbers kunnen zich wagen aan de lange afstandswandeling van 75 km.

Ook fietsers en mountainbikers komen hier zeker aan hun trekken! Via het fietsroutenetwerk knoop je makkelijk zelf een route aan elkaar. Mountainbikers hebben de keuze uit 10 bewegwijzerde lussen met afstanden van 16 tot 80 km, in verschillende moeilijkheidsgraden.

Zelfs voor ruiters ligt er een heel netwerk aan paden klaar. Met duidelijke bewegwijzering en heldere kaarten raak je nooit de weg kwijt!

Wil je graag met een local mee? Elke 1e en 3e zondag van de maand vertrekt er een Ranger aan één van de toegangspoorten. Je kan ook je eigen Ranger online boeken voor een groep.


  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis