Niets te doen deze zomer? Vergeet het maar! Met dit lijstje is je agenda in no time gevuld. Voor ieder wat wils: van actie tot cultuur.

Affiche voor 'klein Montmartre' in Hasselt 2019

1. Capucienenplein wordt “klein Montmartre” - 20 juli t.e.m. 31 augustus

Waan je tijdens de zomermaanden in het Montmartre van Hasselt. Het Capucienenplein wordt iedere zaterdag een kunstmarkt waarbij je gezellig kan kuieren tussen de standjes. Bewonder handmade werkjes van kunstenaars: van schilderijen tot keramiek.

Campagnebeeld voor Literair Zomerfestival 'Zin in Zomer' 2019

2. Literair Zomerfestival “zin in zomer” -  25 augustus

Een uniek festival waar je ondergedompeld wordt in illustraties. Dit jaar houdt “Zin in Zomer” halt in maar liefst 3 Limburgse steden: Sint-Truiden (8 augustus), Hasselt (11 augustus) en Genk (25 augustus). Begin de dag met een literair ontbijt of neem deel aan een workshop.

Affiche van expo 'De Wereld van Bruegel' in Bokrijk

3. De Wereld van Bruegel - tot 20 oktober

In Bokrijk loopt de hele zomer de expo 'De Wereld van Bruegel'. Je stapt in de voetsporen van Pieter Bruegel de Oude en kunt ook echt deel uitmaken van één van zijn schilderijen.

De 'Knapkoekers' slaan een reuzeknapkoek kapot tijdens de Knapkoekfeesten in Maaseik

4. Knapkoekfeest - 1 september​​​

De “knapkook” is een streekproduct uit Maaseik. Tijdens het Knapkoekfeest bakken de Meesterbakkers een reuzeknapkoek van, jawel, 3 meter! Als hij lekker krokant is, slaan de “knapkoekers” hem in stukjes om ze daarna te verdelen onder het publiek.

Theater op de Markt in domein 'Het Dommelhof'

5. Theater op de Markt - 25 tot 28 oktober

Domein ‘het Dommelhof’ verandert in oktober in één groot circusdorp. Circusartiesten uit België en ver daarbuiten slaan er hun tenten op en maken zich klaar voor een internationaal circustheaterfestival. Van intieme theatervoorstellingen tot authentieke circustenten en speciale buitenlocaties. Dit spektakel heeft voor ieder wat wils.