Dat Limburg gekend is voor z’n uitgebreid fietsnetwerk doorheen de mooiste landschappen wist je waarschijnlijk al. Wij zetten alvast 7 zomerse fietsroutes dwars door de allermooiste plekjes voor jou op een rij!

Twee fietsers 'Fietsen door het Water' bij Bokrijk

1. Fietsen door De Wijers

De fiets is hét ideale vervoermiddel om op ontdekking te gaan in het land van 1001 vijvers, ook wel gekend onder de naam ‘De Wijers’. Verken één (of meerdere) van de vijf uitgestippelde lussen terwijl je geniet van prachtige panorama’s op deze unieke locaties.

Meer info

De mijnterril van Heusden-Zolder

2. Fietslus Het Rijke Verleden

Spring deze zomer ook eens op je fiets richting Heusden-Zolder. Ontdek onder andere het rijke mijnverleden, de terril én de tuinwijk van Zolder. Starten doe je vanaf domein Bovy.

Meer info

Fietsers op een veerpontje op de Maas in Belgisch Limburg

3. Maasfietsroute

Eén van de leukste fietsroutes in Limburg is ongetwijfeld de Maasfietsroute. Deze fietsroute gidst je doorheen de Limburgse Maasdorpen. Met het grensoverschrijdende karakter van deze route fiets je zelfs tot in Nederland.

Meer info

Twee fietsers aan infobord van de Bruegelfietsroute in Peer

4. Bruegelfietsroute

Ben jij een echte kunstfanaat en hou je ook van fietsen? Dan is de Bruegelroute in Peer voor jou een uitgelezen kans. Tijdens deze tocht zie je waar Pieter Bruegel zijn inspiratie vandaan haalde. Je fietst door schilderachtige vergezichten en landelijke decors.

Meer info

Promobeeld van fietskaart 'Het Rijke Verleden' in Haspengouw

5. Fietskaart Het Rijke Verleden

Deze zeven uitgestippelde fietsroutes laten je het rijke verleden van Haspengouw verkennen. Fiets langs een echt kasteel zoals de landcommanderij van Alden Biesen en het waterkasteel van Schoonbeek. Of fiets door het historische stadscentrum van Tongeren en Sint-Truiden.

Meer info

Twee fietsers in Limburg

6. Hasseltse Fietslussen

Ga op verkenning via één van de Hasseltse Fietslussen doorheen de deelgemeenten. Wil je meer van Hasselt ontdekken? Combineer dan de verschillende fietslussen. Kies voor één van de routes en ontvang heel wat kortingsbonnen van verschillende adresjes die op je route liggen.

Meer info

Twee fietsers aan boomgaard in Haspengouw

7. Fietsen in Haspengouw

Fietsen in Haspengouw is fietsen langs prachtige boomgaarden en vergezichten. Je komt op de mooiste plekjes van het Haspengouwse landschap terecht.

Meer info

 

Huur een fiets!

Bij Fietsverhuur Maro en Marco's Velo Shop helpen ze je zo op weg met een fiets naar keuze. De service krijg je er uiteraard ook bij.

Of wil je op pad met de enige echte groene Fietsparadijs Limburg-fiets? Reserveer je fiets dan via https://fietsparadijslimburg.be/

Hoogtepunten

De Wijers: fietskaart - Fietskaart De Wijers

De Wijers: fietskaart

de Limburgse Kempen
Fietskaart Het Rijke Verleden - Fietsen in Bilzen

Fietskaart Het Rijke Verleden

Haspengouw
Hasseltse fietslussen - Hasseltse fietslussen

Hasseltse fietslussen

Hasselt & omgeving
Bruegelfietsroute - Bruegelfietsroute

Bruegelfietsroute

de Limburgse Kempen
Fietsen in Haspengouw - fietsen in Haspengouw

Fietsen in Haspengouw

Haspengouw
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis