In Limburg kan je tijdens je wandeling zomaar een bijzonder plekje tegenkomen. Wij zetten er 6 op een rijtje die je zeker gezien moet hebben.

'Reading between the Lines' (doorkijkkerkje) van Gijs Van Vaerenbergh bij Borgloon

1. PIT - kunst in de open ruimte

Hier spelen we al een beetje vals, want PIT is niet 1 mooi plekje. De kunstwerken vind je op 7 verschillende plaatsen terug. Het 'doorkijkkerkje' is wellicht het meest bekende, maar ook de andere 6 zijn zeker een foto op Instagram waard.

Landmark Romeinse Villa nabij Borgloon

2. Landmark Romeinse Villa

Niet zo heel ver van het 'doorkijkkerkje' ligt dit landmark. De zitbanken hebben de vorm van een Romeinse villa en zijn naar het zuiden gericht. Wanneer je hier een rustpauze neemt, krijg je een magnifiek uitzicht cadeau.

Uitkijktoren 'De Reus van Bosland' kijkt uit over de Lommelse Sahara

3. Uitkijktoren Lommelse Sahara

De Reus van Bosland is geen echte reus, maar een uitkijktoren in de Lommelse Sahara. Je klimt tot een hoogte van wel 30 meter. Bovenaan heb je een prachtig zicht over de Sahara.

Klankkunstwerk in het Klankenbos bij Pelt

4. Het Klankenbos

Een andere unieke plek gelegen in Noord-Limburg is het Klankenbos. Verscholen tussen de bomen staan verschillende klankkunstwerken die jouw zintuigen prikkelen. Een bezoek aan dit bos maakt je helemaal bewust van de stilte en het geluid.

Panorama over Connecterra bij zonsondergang

5. Connecterra

Een absoluut prachtig stukje natuur met het ene mooie panorama na het andere. Op de top van de terril kijk je uit over meren en 'bergen'. Een uniek plekje dat zeker bij zonsondergang de moeite waard is.

Vrouw aan grafittikunstwerk op Street art wandelroute in Hasselt

6. Street art wandelroute

Ben jij een echte street art en graffiti liefhebber? Verken deze zomer de street art in Hasselt. Via een wandelroute kun je de kunstwerken stuk voor stuk bewonderen. En ze werden ook opgenomen in een handige app, zodat je geen enkel kunstwerk hoeft te missen.

Hoogtepunten

Pit, een pittig project, voor groot en klein - 1

Pit, een pittig project, voor groot en klein

Haspengouw
Landmark Romeinse Villa - Kunstenaar Hans Lemmen

Landmark Romeinse Villa

Haspengouw
Bosland Uitkijktoren Sahara - Reus van Bosland - Sahara Uitkijktoren - Reus van Bosland

Bosland Uitkijktoren Sahara - Reus van Bosland

de Limburgse Kempen
Klankenbos - Oor van Noach (c) Kristof Vrancken

Klankenbos

de Limburgse Kempen
Street Art Wandeling Hasselt - Street Art Wandeling Hasselt

Street Art Wandeling Hasselt

Hasselt & omgeving
Klankenbos - Oor van Noach (c) Kristof Vrancken

Klankenbos

PELT (NEERPELT)
Tussen de bomen van Klankenbos zit een unieke verzameling klankkunstwerken verscholen. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Klankenbos word je uitgedaagd om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Een bijzondere ervaring voor mensen van alle leeftijden. De omvang en de permanente toegankelijkheid van de collectie zijn uniek in Europa.

Iedereen is welkom in Klankenbos en kan het op eigen houtje verkennen – gratis, op elk moment van de dag. Wie alle geheimen van Klankenbos wil kennen, boekt best een rondleiding met gids. Een ideale uitstap met je familie, vereniging of organisatie. Voor kinderen organiseert Musica activiteiten op maat, zoals een muzikale schattentocht. Verder is Klankenbos het decor voor tal van kleine en grotere evenementen zoals nocturnes, muzische stages, enz.

! Let op: van 21 december 2020 t.e.m. 21 maart 2021 gaat Klankenbos in winterslaap.

Dit betekent dat het bos geopend blijft voor wandelingen, maar sommige klankinstallaties zijn tijdens deze periode niet werkzaam. Infopunt Radio Forest blijft dagelijks open van 8.00 tot 18.00 uur. Er vinden in deze periode geen rondleidingen of andere publieke activiteiten plaats. De werking start opnieuw bij de start van de lente. Boekingen voor rondleidingen vanaf 22 maart 2021 blijven mogelijk.

Voor een volledige ervaring nodigen we je graag uit voor het nieuwe seizoen, vanaf 22 maart 2021!

Meer info of vragen? Contacteer ons via info@musica.be.
Terhills - Terhills - toegangspoort Nationaal Park Hoge Kempen

Terhills

MAASMECHELEN
Feel the heartbeat of nature.
Dat is de passende beschrijving voor Terhills. Alles gebeurt op het ritme van je eigen hartslag: of je nu uren ongestoord door de natuur trekt, vanop een mijnterril de ondergaande zon volgt, vol passie je uitleeft op het Aquapark of de waterski's of op je dooie gemak van je luxueuze hotelbed naar Maasmechelen Village kuiert ... Jij kiest het tempo waartegen je deze unieke trekpleisters consumeert.

Het industriële verleden van dit 356 hectare groot recreatiegebied is zichtbaar in de neoklassieke stijl van het imposante hoofdmijngebouw dat nu het trendy TERHILLS HOTEL huisvest. De omgeving wordt vandaag gekenmerkt door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke vergezichten vanop de mijnterrils. Een levende herinnering aan het Limburgse steenkoolmijnverleden.

Op het TERHILLS CABLEPARK kun je waterskiën, wakeboarden, kneeboarden of het aquapark uitproberen. Een uitdagen opblaasbaar aquapark met obstakels tot 4 meter hoog.
Wie liever kijkt dan deelneemt, vlijt zich neer op het strand bij de beachbar of het restaurant.

Terhills is bovendien de thuishaven van de hoofdtoegangspoort van het NATIONAAL PARK Hoge Kempen. Een ongeëvenaard wandelparadijs.

Pure actie, ontspanning of een businesstrip? Bij het TERHILLS HOTEL beleef je een onvergetelijk verblijf. Dat doe je in één van de smaakvol ingerichte luxekamers. In een nieuwbouw langs het hotel kan je ook terecht voor vergaderingen, conferenties, teambuildingactiveiten, ...
De Franse tuin van het hotel vormt de groene schakel naar het Nationaal Park én shoppingparadijs Maasmechelen Village.

Vanuit het Terhills Hotel kan je gratis met een elektrische shuttle bus dwars doorheen Terhills naar ELAISA WELLNESS.
In dit hypermoderne wellnesscomplex kom je helemaal tot rust omringd door prachtige natuur.

Zin in een Limburgse minivakantie met alles erop en eraan? Dan is een verblijf bij Terhills the place to be!
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis