Voor kleine bosontdekkers tot grote genieters. De zomervakantie is de uitgelezen kans om je nog eens helemaal onder te dompelen in de natuur. Ontdek hier de leukste adresjes!

Twee kinderen op een speeltuig in de speelbossen van Bosland

1. Speelbossen Bosland

De schaduwrijke bossen zijn een perfecte uitvalsbasis tijdens zwoele zomerdagen. Laat je kleine rakkers zich helemaal uitleven in de speelbossen van Bosland. Van hutten bouwen tot klimmen in bomen. In deze natuurlijke speeltuin mag én kan het allemaal!

Meer info

 

Vrouw met LImburg Vakantiegids in een hangmat van Bosland

2. Bosland Hangmat uitlenen

Zijn je kids zich volledig aan het uitleven in het speelbos? Dan kan jij je helemaal ontspannen in een hangmat. Leen er één uit in de uitleenpunten, het is volledig gratis. Je kan de hangmat eenvoudig meenemen op je wandeling. Dat is echt relaxen!

Meer info

Groep picknickt in hoogstamboomgaard van Alden Biesen bij Bilzen

3. Picknicken in de boomgaard van Alden Biesen

De stralende zon die schijnt en een leuk plekje om te smullen van een zelfgemaakte lunch, meer hoef het niet te zijn! De boomgaard van Alden Biesen is dé picknick hotspot deze zomer. Je kan je settelen aan één van de vele bankjes tussen de boomgaarden. Geen zin om zelf een picknick samen te stellen? Je kan een picknick mét streekproducten bestellen.

Meer info

 

Meisje bekijkt de Bengelkaart van Bosland

4. Bengelkaart Bosland

Vanaf nu kunnen jouw bengels zich helemaal uitleven in Bosland met de Bengelkaart. Van speelbossen tot schatzoektochten, je vindt er alles in terug. Laat je kids samen met vriendjes het Grote Bosland Bengelspel spelen en zo Bosland verkennen.

 

Bomen in het Hemelspark in Kortessem

5. Hemelspark in Kortessem

In het Hemelspark kan je terecht voor ontspanning en plezier. Het park is omgevormd tot één groot spel! Van speelvijvers tot een speelbos, je kids komen gegarandeerd tevreden terug van een middag vol speelplezier. De (groot)ouders kunnen mee ravotten of een oogje in het zeil houden.

Meer info

Hoogtepunten

Bosland Hangmat uitlenen - Bosland Hangmat

Bosland Hangmat uitlenen

de Limburgse Kempen
Bosland - Bosland

Bosland

HECHTEL-EKSEL
Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen waar kinderen de baas zijn. Ouders mogen ook mee, maar alleen als ze braaf zijn.

Deze gigantische natuurkern - gelegen in de gemeenten Hechtel-Eksel, Overpelt en de steden Lommel en Peer - ligt in het hart van Noord-Limburg en bestaat uit een 12-tal deelgebieden.

Het Project Bosland is een samenwerking van vier gemeentebesturen, het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Lage Kempen en Toerisme Limburg.
Bedoeling is om de mooie en kwalitatieve Boslandse natuur te behouden en verder te ontwikkelen, maar ook waar mogelijk open te stellen voor het grote publiek. Daarbij staat duurzame ontwikkeling voorop: Bosland creëert dynamiek vanuit het groen!

Het kindvriendelijkste bos in woord en daad Bosland wil kinderen bereiken en doet dat door hen persoonlijk te benaderen. Daarom spreekt men in Bosland niet over ‘uitstapjes met de kids’. Nee, in Bosland gaan kinderen op Expeditie en vertrekken ze op pad met een Bengelkaart die haast onleesbaar is voor volwassenen. Tijdens het schatzoeken rusten ze uit in een speciale Boslandhangmat!

Want voor de allerkleinsten werden heel wat belevingsvolle producten ontwikkeld: spannende schatzoektochten en geocaches, avontuurlijke speelplekken, … om er enkele te noemen. Daarnaast is er een enorm aanbod van kwalitatieve routes voor wandelaars, fietsers, mountainbikers en ruiters.

Op zoek naar een leuke suggestie of een vraag over Bosland? Dan kan je altijd bij de Bosland Gastheren en gidsen terecht. De Gastheren zijn ondernemers die na een aartsmoeilijke test deze titel hebben verdiend. Je vindt er onder andere praktische informatie zoals routekaarten, maar ook voor een doe-tip kan je bij hen binnenspringen.

De gidsen zijn onze slimmerikken die je alles over de fauna en flora, streekproducten en Boslandarrangementen kunnen vertellen!

Meer weten?

Surf naar de website www.bosland.be, schrijf je in op de nieuwsbrief of volg Bosland via Facebook of Instagram
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis