Greetje, Hanne en Rachel gingen op vriendinnenweekend in Limburg. En dat het voor herhaling vatbaar is, daar zijn ze zeker van! Laat je inspireren door wat ze allemaal gezocht, bezocht en gedaan hebben.

Ontspannen de dag starten

Niets is beter om de alledaagse stress en drukte van je af te schudden, dan een heerlijk zen-moment in de wellness. De drie vriendinnnen kozen er dan ook voor om eerst naar het Limburgse wellnessparadijs Terra Kota af te zakken. En ze zijn onder de indruk. “We hebben echt heel veel gedaan: een duik in het zwembad, de sauna, in de jacuzzi,… allemaal zo fijn en je voelt je er ook meteen thuis.”

wellness terra kota

Shoppen, shoppen, shoppen

Tijd om geld op te doen in de winkelstraten van Hasselt. Toppertje bij de dames is overduidelijk La Bottega. “We hebben daar eerst geluncht en daarna meteen gaan shoppen. Die combinatie is origineel en heel fijn.” Met hoeveel paar schoenen ze uiteindelijk naar huis zijn gegaan, is tot op heden een goed bewaard geheim.

shoppen la bottega

Een vleugje cultuur

Volgende stop is Studio Pieter Stockmans in Genk. Greetje was al een tijd fan van dit mooie porseleinen servies. Een weekendje in Limburg was dus ideaal om de Studio, op de voormalige mijnsite van Winterslag, een bezoekje te brengen. “Heel fascinerend om te zien dat die niet alleen borden ontwerpt, maar hij er ook echte kunstwerken mee maakt.”

studio piet stockmans

Het is nog niet gedaan

De vriendinnen hebben ondertussen honger gekregen en daar weet Rachel wel raad mee. Zij heeft een tafeltje gereserveerd bij La Posta, een Italiaans restaurant gelegen in de welbekende Vennestraat. “Ik wou daar al zo lang eens gaan eten.” De twee anderen zijn meteen enthousiast. “Heerlijk. Ik heb zin in een lekkere pasta.” En weg zijn ze!

la posta vennestraat