In augustus kleurt het landschap in Nationaal Park Hoge Kempen paars door de bloeiende heide. Dat wil je niet missen!

© Rudi Van Beek

De 3 mooiste heidewandelingen

Wil je ook door de paarsbloeiende heide wandelen, maar weet je niet hoe daaraan te beginnen? Kies dan één van deze top 3-wandeltochten door de heide.

Het volledige Nationaal Park verkennen? Bestel de streekkaart op wandeleninlimburg.be en krijg in augustus 50% korting met de code HEIDE.

© Rudi Van Beek

Toegangspoort Station As

Toegangspoort Station As is de ideale uitvalsbasis voor een fietstocht in en om het Nationaal Park. Wil je liever niet trappen? Stap er op de minitrein voor een tochtje door het bos. 

 

© Rudi Van Beek

Toegangspoort Lieteberg

Geen zomer zonder een verkwikkende tocht op blote voeten! Naast het Blotevoetenpad heeft Lieteberg nog zoveel meer te bieden: van fladderende vlinders in de vlinderkoepel tot kriebelende beestjes in Entomopolis.

© Jorien Swinnen

Toegangspoort Pietersheim

De Waterburcht nodigt uit voor een duik in het adellijke verleden van Pietersheim. De kinderboerderij en de speeltuin zorgen ongetwijfeld voor de nodige kinderpret.

Toegangspoort Kattevennen

Laat je in Kattevennen meevoeren naar de ruimte door de 360° projecties in de Cosmodrome. Dit jaar staat trouwens helemaal in het teken van 50 jaar maanlanding.

© Rudi Van Beek

Toegangspoort Connecterra

In Connecterra heb je vanop de terriltoppen een adembenemend vergezicht. Je waant je zo in Scandinavië. Instagrammable? Da's zeker dat! 

Klaar voor een bezoek aan het Nationaal Park? Dan is de Bezoekersgids, boordevol inspiratie en informatie, een bijzonder handig hulpmiddel. Vraag de gids gratis aan!

Bezoekersgids Nationaal Park

 

HasHotel