De twee neven Rudi en Bert gingen voor een weekend vol actie in Limburg met hun twee kleine sjarels Sander en Cis. Het was namelijk alweer veel te lang geleden dat ze nog eens op een echt mannenweekend waren gegaan. Lees hier hun ervaring. 

Ontbijt with a view

Orshof is echt de perfecte start voor ons weekend. De locatie is prachtig en de landelijke gastenkamers dik oké. Wij kunnen alvast zorgeloos slapen. Wanneer we de volgende dag vroeg uit bed worden getrokken door onze uitgelaten jongens verheugen we ons op een goede zjat koffie. Gelukkig stond het ontbijt al helemaal klaar in de serre met prachtig zicht op de grote tuin met vijver. Wanneer de tafel zo goed als leeg is zijn we helemaal klaar voor onze mountainbiketocht naar Duinengordel, een prachtig stukje natuurgebied pal achter Orshof. De mountainbikes worden voorzien door de vlotte uitbater Frank en zijn tiptop in orde. We zijn klaar om in de pedalen te springen! 

vaders met jongens aan tafel voor ontbijt

Crossen door zanderige duinen

Mountainbiken in Duinengordel is echt fantastisch. De natuur en de omgeving zijn er zó mooi en de ondergrond leent zich perfect om eens stevig doorheen te trappen. De kinderen zijn helemaal in hun element en crossen dolenthousiast over de vele mountainbikepaden. Niet bij te houden die twee! Sommige stukken waren best wel pittig maar zeker te doen met kinderen. 

De papa’s zijn nog een héél klein beetje beter maar binnen een paar jaar halen we ze alle twee in!

vaders met zonen mountainbiken duinengordel

Niet zomaar een fritje

Na al dat fietsen hebben we toch wel serieus honger gekregen. Gelukkig is de Frietboetiek, een heus fenomeen in de streek, niet ver weg. We hebben hier heerlijk en misschien zelfs een klein beetje te veel gegeten. Dit is namelijk niet zomaar een frituur. Buiten frietjes eten we spareribs, burgers en zelfs spaghetti. De Frietboetiek is dan ook niet voor niets een paar keer vernoemd tot beste frituur van België. Uitbaters Ronny en Peggy zijn samen met hun team ook gewoon al een reden om te komen. Vlot, vriendelijk en zó gastvrij!  

hamburger frietboetiek meeuwen-gruitrode

Echte (k)limburgers

Klimcentrum Alpamayo is echt een fantastische beleving. De setting in een oud mijncomplex op Be-MINE maakt de ervaring helemaal af. Zeker voor de kinderen, die halen hier echt hun hartje op. De klimmuren hebben verschillende hoogtes waarbij de ouders kunnen begeleiden en achterin het gebouw kunnen we boulderen (ongezekerd klimmen). Hier klimmen we zonder harnas, uiteraard ook een stuk minder hoog voor de veiligheid. Onze jongens, geen seconde schrik, vlogen als aapjes van muur tot muur en er is geen twijfel over mogelijk dat de rit naar huis een rustige zal worden.

Zo eens een keer een weekend met de jongens, dat is echt gezellig. En we zijn er niet eens ver voor moeten gaan, in Limburg vind je echt alles! 

vader en zoon high five