Vacature Associatie Coördinator bij Belgian Limburg Convention Bureau (BLCB)

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?  #altijdlimburg!

Wat is het BLCB?

In 2016 is Toerisme Limburg vzw gestart met het Belgian Limburg Convention Bureau, kortweg BLCB. Het doel van het BLCB is Limburg te promoten in binnen- en buitenland, zodat bedrijven (corporates) en verenigingen (associaties) naar Limburg komen voor hun MICE-activiteiten (Meetings Incentives Conferences en Events). De intensieve samenwerking tussen het BLCB en de 3 initiatiefsteden Genk, Hasselt en Lommel, heeft geleid tot een succesvolle werking van het promoten van zakentoerisme. De missie, doelstellingen en aanpak van het BLCB zijn terug te vinden in haar jaarlijks Marketing en Sales plan: https://smap.blcb.be/.

Het BLCB is op zoek naar een associatie expert die de werking op de associatiemarkt naar een hoger niveau kan tillen.

Functieomschrijving

Je bent zelfstandig en proactief bezig met het aantrekken van associatiecongressen voor Belgisch Limburg. Dit doe je zowel op lokaal- als op internationaal niveau.

Op lokaal niveau werk je nauw samen met de Limburgse kenniscentra (zoals UHasselt, ZOL, Jessa en de incubatoren) en zoek je daarbinnen naar professionals die je overtuigt om gezamenlijk een congres naar Limburg binnen hun vakgebied te halen. Dit proces begeleid jij als projectleider van begin tot einde, in samenwerking met de associatie-experten van Toerisme Vlaanderen en andere relevante organisaties.

Op internationaal niveau promoot je de regio als congresbestemming bij associaties die op regelmatige basis congressen organiseren. De doelstelling hierbij is om tot een match te komen tussen deze associaties en de Limburgse kennisactoren, met een congres als resultaat. Dit hele traject vergt veel lobbywerk en doorzettingsvermogen.

Onderdelen van je werkzaamheden zijn onder andere: deelname aan internationale vakbeurzen en overige sectorbijeenkomsten, het organiseren en begeleiden van bezoeken aan de regio, het opstellen van bidboeken en het geven van presentaties. Dit alles in samenwerking met de partners van BLCB en de MICE-coördinatoren. Daarnaast bestaat een groot deel van je tijd uit deskresearch om leads op te sporen. Aanpassingsvermogen, gevoel voor tact en integriteit, evenals een hoge gunfactor, werken in deze functie sterk in je voordeel.

Je komt te werken in een klein, enthousiast team, waarbij je rapporteert aan de directeur van BLCB en Toerisme Limburg.

Wie ben jij?

  • Je hebt minstens een Bachelor diploma of gelijkwaardig door ervaring.
  • Je kan een bewezen ervaring voorleggen van min. 3 jaar in de MICE industrie, en met name de associatiewereld is een troef.
  • Je bezit een breed netwerk binnen de overheids- en/of kennisinstellingen in Belgisch Limburg.
  • Je bent een geboren netwerker en lobbyen op een representatieve en enthousiaste manier is jouw tweede natuur.
  • Je bent in staat om wetenschappelijke informatie en -terminologie op globale wijze te beheersen.
  • Je bent helder en duidelijk in jouw communicatie, zowel in de Nederlandse als in de Engelse taal. Onmiddellijk beschikbaar

Jouw motivatiebrief en C.V. vóór 24 mei 2019 te zenden aan Toerisme Limburg vzw, Tav Karin Knapen, Universiteitslaan 3 te 3500 Hasselt of via mail : karin.knapen@limburg.be.