Of je nu houdt van kunst, mode, fotografie,... in de Limburgse musea lopen regelmatig inspirerende tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. En bij slecht weer zijn dit de uitstapjes waar je blij van wordt.

SMUK.Decoratie in de mode: een show off.

expo smuk in Modemuseum Hasselt

VERLENGD tot 1 juni 2020 in Modemuseum Hasselt
Voor de modeliefhebber is dit een absolute must-see. Deze expo focust op de versiertechnieken die gebruikt werden en worden doorheen de tijd. Borduursels, pluimen, parels, stenen, pailletten, schelpen en andere curiosa, allemaal om kledij en accessoires op te smukken. Ga zeker ook zelf aan de slag en maak je eigen sierspeld of manchetknoop.

Dacia Felix - het roemrijke verleden van Roemenië

Expo Dacia Felix in Gallo-Romeins Museum

van 19 oktober 2019 tot 26 april 2020 in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren
Een tentoonstelling over Dacia. Nee, niet het automerk. Dacia is de Latijnse naam voor het huidige Roemenië. In 106 na Christus voegen de Romeinen Dacia toe aan hun immense Rijk. Bewonder hun verbluffende goud- en zilverschatten in een sfeervol decor met grootse landschapsbeelden. Verruim je blik in een boeiende tentoonstelling voor het hele gezin.

Ménage à Deux

Expo Ménage à Deux in Het Stadsmus Hasselt

van 14 maart tot 14 juni 2020 in Het Stadsmus in Hasselt
Ménage à deux combineert collectiestukken van Het Stadsmus met hedendaagse kunstwerken. Het resultaat is een verrassende dialoog. Tussen de oude objecten en de recente kunstwerken zit soms een tijdsverschil van enkele eeuwen, maar je merkt snel verbanden en contrasten op. Hierdoor verandert je blik op de objecten. Is het toeval dat er steeds een zelfde beeldtaal opduikt?

Gedeponeerd geregistreerd. Limburgse jenevermerken vanaf 1880

Expo Gedeponeerd geregistreerd in Jenevermuseum Hasselt

van 2 februari tot 30 augustus 2020 in het Jenevermuseum in Hasselt
Al sinds het einde van de 19de eeuw lieten verschillende stokers namen en etiketten van hun jenever- en likeurmerken registreren en deponeren. Ook in Hasselt en Limburg. Waarom deden ze dat? Wat staat er zoal afgebeeld op al die flesetiketten? Aan de hand van de enorme kleurrijke collectie flesetiketten schetst het Jenevermuseum een beeld van het Limburgse jeneverlandschap vanaf 1880.

Martin's Rentmeesterij