Smaakmaker Spraakmaker route in Hasselt

De Smaakmaker Spraakmaker-route is een wandellus van ongeveer 5 km doorheen het centrum van Hasselt. Pik de gratis wandelkaart op bij Visit Hasselt en vertrek voor een stadswandeling waarbij je tal van vakkundig geselecteerde adresjes passeert.

Redelijk vroeg op de wandeling kom je langs het Jenevermuseum. Hasselt en jenever zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit museum kom je alles over het 'borrelke' te weten: de geschiedenis, hoe het gemaakt wordt, wat het verschil is met gin, ... In het proeflokaal, dat los van het museum te bezoeken is, kan je proeven van dat vakmanschap in een klein glaasje.

Tijdens de wandeltocht kom je op verschillende plekken street art tegen. Nationale en internationale kunstenaars hebben zich uitgeleefd op de gevels van Hasselt om zo de binnenstad meer kleur te geven. Download de app Street Art Cities wanneer je meer wilt weten over de kunstwerken.

Het Begijnhof vormt een aangenaam rustpunt midden in de stad. In de tuin kan je heerlijk picknicken. Van hieruit heb je ook toegang tot Z33, huis voor actuele kunst, design en architectuur. Het gebouw zelf is een architecturaal pareltje en binnen de muren ontdek je grensverleggende kunsttentoonstellingen.

Lees zeker ook de blog van Het is de Merckx. Yannick en Lesley testten deze route voor je uit.

Praktisch

  • Afstand: ongeveer 5 km
  • Startpunt: Visit Hasselt, Maastrichterstraat 59, Hasselt. Hier haal je ook de wandelkaart gratis op!
  • Tickets voor de musea zijn niet inbegrepen. Deze reserveer je best op voorhand.