PERSBERICHT: NIEUWE VAKANTIEGIDS 2020

Hasselt | 13 februari 2020

Met de Limburg Vakantiegids 2020 trapt Toerisme Limburg het nieuwe toeristisch seizoen op gang. En dat mag je gerust letterlijk nemen, want het Limburgse fietsroutenetwerk bestaat 25 jaar! Daarom staat 2020 in het teken van de fiets als verbindingsmiddel tussen alle troeven die Limburg te bieden heeft. Dat geldt ook voor de nieuwe vakantiegids. In deze editie neemt reisjournalist Jonathan Ramael de lezers mee achterop zijn fiets door Limburg. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “We zijn samen met meer dan 200 partners uit de toeristische sector in het zadel gesprongen voor de zesde editie van deze gids. Met de oproep ‘Kom opladen in Limburg’ blijven we gasten inspireren om onze prachtige provincie te ontdekken. Dit jaar meer dan ooit per fiets!” Hoewel de gratis gids pas zaterdag bij het grote publiek wordt gelanceerd, trok het team van Toerisme Limburg vandaag al met de primeur naar de toeristische partners.

‘Opladen’ op alle manieren

Limburg is een bestemming waar je nog echt kan genieten van de rust in de natuur. Maar waar je ook actief op ontdekking kan gaan door de brede variatie aan landschappen. Een plek waar je kan afschakelen of net kan connecteren met jezelf en met de vele gezellige Limburgers. Een plaats waar je nieuwe smaken kan proeven en echte gastvrijheid kan beleven. En dat allemaal met de fiets! Want in Limburg zijn alle toppers, de vele landschappen en tal van verborgen parels verbonden met de mooiste en meest autoluwe fietspaden. Kortom, in Limburg kan je nog echt ‘opladen’ in elke zin van het woord. Igor Philtjens: “Daarom nodigen we iedereen uit: ‘Kom opladen in Limburg’en ontdek zelf hoe prachtig het hier in onze groene, gastvrije provincie is.”

Nieuw in 2020

In het licht van 25 jaar fietsroutenetwerk leest de gids als een reisverhaal waarin reisjournalist Jonathan de lezer achterop zijn fiets meeneemt door Limburg. De acht hoofdstukken zijn ingedeeld op basis van de landschappen die tijdens zijn fietstocht veranderen. Onderweg krijgen lezers tal van toffe tips op en langs het fietsroutenetwerk. Telkens voorzien van handige icoontjes die aangeven waar je kan eten, drinken en/of overnachten. Want dat is precies de insteek van deze gids: lezers inspireren om eropuit te trekken met de fiets door Limburg. Voor een fietstrip in het spoor van Jonathan vinden ze per hoofdstuk een inspiratieroute van één of twee fietslussen – van elk ongeveer 60 kilometer – langs de opmerkelijkste toppers uit het verhaal.

Voor gasten én Limburgers

De Limburg Vakantiegids is na vijf jaar nog steeds dé inspiratiegids voor iedereen die Limburg wil komen ontdekken tijdens een verblijf of daguitstap. Dat geldt natuurlijk ook voor de Limburgers zelf! “Wat goed is voor onze gasten is ook goed voor de Limburgers. Daarom willen we met deze vakantiegids niet alleen meer gasten aantrekken en de vrijetijdseconomie verder stimuleren. Maar ook het ruime aanbod aan ontspanningsmogelijkheden dichtbij huis blijven promoten bij onze eigen inwoners. Want zo creëert toerisme niet alleen meer welvaart, maar ook meer welzijn voor de Limburgers”, aldus Igor Philtjens.

Vruchtbare samenwerking

De gids is opnieuw het resultaat van een intense samenwerking met de toeristische sector. Meer dan 200 Limburgse steden, gemeenten en toeristische ondernemers sprongen samen met Toerisme Limburg in het zadel. Dat dit partnerschap de moeite loont, werd al eerder bewezen. Igor Philtjens: “De Limburg Vakantiegids inspireert niet alleen, hij zet en ook aan tot actie. Uit onderzoek in 2019 blijkt dat bijna negen op de tien lezers minstens één daguitstap hebben ondernomen op basis van de gids. Zeven op de tien planden een verblijf, een goede zaak voor onze vrijetijdseconomie.” Als dank voor de samenwerking met de toeristische partners trok het team van Toerisme Limburg er vandaag op uit om hen als eersten te voorzien van een exemplaar.

toerisme limburg team

Fietskaart in het nieuw

In het jubileumjaar 2020 pakt Toerisme Limburg ook uit met de opgefriste Fietskaart 2020-2021. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. In de vernieuwde versie blijven de knooppunten ongewijzigd. Ten opzichte van de vorige editie werden wel 20 trajecten aangepast voor een betere beleving. Nieuw is ook de vermelding van 45 fietsverhuurpunten en de aanduidingen van de fietsbelevingen (#FDHW en #FDDB). Daarnaast vind je een actueel overzicht van alle fietscafés en -logies: in totaal 296. Bovendien is het fietsinfoboekje inspirerender dan ooit. Met 18 nieuwe fietslussen, inclusief een tweedaagse ontdekkingsroute en een toegankelijke route voor minder mobiele fietsers. “Fietsrijk Limburg biedt ontelbare mogelijkheden voor onvergetelijke fietstochten. Met de Fietskaart 2020-2021 gaan we voor de meest autovrije, belevingsvolle, comfortabele en veilige trajecten. Zo bieden we de beste kilometers fietsroutenetwerk”, zegt Igor Philtjens.

PRAKTISCH:

De gratis Limburg Vakantiegids 2020 wordt vanaf dit weekend verspreid in heel Vlaanderen.Op zaterdag 15 februari is de gids uitzonderlijk verkrijgbaar in de krantenwinkels. Daarna is hij beschikbaar bij de toeristische infokantoren en in een select aantal logies, attracties en ReCa in Limburg. Een digitaal exemplaar vind je steeds op altijdwelkominlimburg.be.   

De Fietskaart 2020-2021 is te koop voor 9,50 euro in alle toeristische infokantoren in Limburg, in de Standaard Boekhandel (ook online), bij AS Adventure en Fnac en op mondikaarten.be en bol.com.

Kijk voor meer info op visitlimburg.be

EINDE PERSBERICHT

NIET VOOR PUBLICATIE
Beeldmateriaal: visitlimburg.be/pers/vakantiegids2020
Perscontact Toerisme Limburg: Leentje Verlinden, leentje.verlinden@limburg.be, T +32 11 30 55 71 | M +32 478 91 91 46

Missie Toerisme Limburg:
Onze gasten goesting geven in Limburg en hen betekenisvolle ervaringen bezorgen om zo groei voor ondernemers en return voor de 
Limburgers te creëren.