PERSBERICHT: Toerisme Limburg laat je thuis genieten van Limburg

Hasselt | 17 april 2020 

Toerisme Limburg brengt tijdens de ‘lockdown light’ een stukje Limburg naar de rest van Vlaanderen. Omdat toeristen nu niet live kunnen komen genieten, wil Toerisme Limburg hen even laten wegdromen via enkele virtuele belevingen. Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Limburg: “Met deze smaakmakers willen we heel Vlaanderen op een veilige manier thuis laten meegenieten van onze prachtige provincie. Zo kan men alvast inspiratie opdoen voor een verblijf of daguitstap na de lockdown.” Het gaat om een virtuele bloesemfietstocht door Haspengouw en een interactieve videobeleving, waarmee je in enkele minuten tijd door heel Limburg reist.

Virtueel fietsen tussen de bloesems van Haspengouw

Momenteel blijven we voor onze eigen gezondheid met z’n allen zoveel mogelijk thuis. Maar nu de lente in het land is en de natuur volop in bloei staat, kriebelt het toch om onze horizon te verbreden buiten die vier muren. Dat beseft ook Toerisme Limburg. Igor Philtjens: “We verwachten dat de vraag naar vakanties in eigen land na de crisis zal stijgen. En Limburg heeft een sterk aanbod om aan die vraag te beantwoorden, daarom werken we daar momenteel volop campagnes voor uit. Maar we willen onze gasten nu ook alvast met virtuele belevingen warm maken voor een verblijf of daguitstap in de toekomst.”

Fietsen tussen de bloesems vanuit je woonkamer

Omdat de Haspengouwse bloesems dit jaar alleen voor de locals bloeien, wil fietsprovincie Limburg ook de rest van Limburg en Vlaanderen thuis laten meegenieten. Daarom brengen ze de bloesempracht tot in je woonkamer. Igor Philtjens: “In lijn met het 25-jarig jubileum van ons fietsroutenetwerk werkten we een virtuele bloesemfietstocht uit. Via dit ‘slow tv’-concept kruip je in de huid van een fietser en leg je in bijna drie uur 60 kilometer af door de mooiste bloesemlandschappen.” 

Je kan de video gewoon op een scherm naar keuze bekijken vanuit je luie zetel of fiets gezellig mee vanop je hometrainer. Op de kaart ernaast zie je ook telkens waar je op dat moment virtueel fietst. Ideaal om inspiratie op te doen voor later! Leuke extra: de fietsfanaten met een smarttrainer kunnen de route zelfs rechtstreeks verbinden, zodat de weerstand automatisch wordt aangepast aan het parcours op hun scherm. 

Smaakt deze virtuele beleving naar meer? Een tweede variant neemt je mee op een korte fietsroute die passeert aan ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Binnenkort volgt nog een derde virtuele fietstocht langs onder meer ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland. Daarnaast kan je de bloesems ook ervaren vanuit de lucht. In de nieuwste sfeervideo van Toerisme Limburg vlieg je in 2 minuten als een vogel in spectaculaire duikvluchten dwars tussen de bloeiende boomgaarden. 

Virtueel op pad door Limburg

Toerisme Limburg zet al langer in op virtueel genieten van Limburg, want ook via de reeds bestaande interactieve videobeleving op visitlimburg.be kan je thuis in enkele minuten tijd door Limburg reizen. Igor Philtjens: “Zie je een leuke plek voorbij komen? Klik dan een willekeurige plaats op je scherm aan en stel zo jouw eigen Limburgse bucketlist samen voor later, na de lockdown."

Je vindt de virtuele fietstochten en videobelevingen op: visitlimburg.be/virtueel-limburg 

Plan nu je toekomstige trip

Heb je zin gekregen in een trip naar Limburg? Dan kan je alvast beginnen met plannen. De beste manier om Limburg te ontdekken? Met de fiets! Via 30 inspiratieroutes heeft Toerisme Limburg de mooiste plekjes op het fietsroutenetwerk met elkaar verbonden. Stippel je liever zelf je tocht uit? Dat kan met de vernieuwde ‘Fietskaart 2020-2021’ of neem een kijkje op de gloednieuwe online routeplanner. Daarmee klik je zelf van knooppunt naar knooppunt en creëer je snel je eigen lus. Je ziet meteen het aantal kilometers en drukt hem eenvoudig af als kaart of knooppuntenstrookje. “We willen alle Vlamingen, dus ook de Limburgers, meer dan ooit oproepen om – zodra dat weer mag – op vakantie of daguitstap te gaan in eigen land en bovenal in Limburg. Zo kunnen we onze vrijetijdseconomie samen herlanceren”, zegt Igor Philtjens.

Meer info hierover vind je op: visitlimburg.be/fietsen 

- einde persbericht -

NIET VOOR PUBLICATIE
Perscontact Toerisme Limburg: Leentje Verlinden, leentje.verlinden@limburg.be, T +32 11 30 55 71 | M +32 478 91 91 46

Missie Toerisme Limburg:

Onze gasten goesting geven in Limburg en hen betekenisvolle ervaringen bezorgen om zo groei voor ondernemers en return voor de Limburgers te creëren.