PERSBERICHT: Limburg krijgt eigen magazine: ‘Gast’

Visit Limburg lanceert nieuw magazine met hartelijke ontmoetingen en Limburgse vlaai

Hasselt | 21 maart 2022

Een gloednieuw magazine met een eigen naam en een eigen invulling. Daarmee trapt Visit Limburg het nieuwe toeristische seizoen af. “Limburg staat synoniem voor gastvrijheid. ‘Toeristen’ noemen we hier dan ook ‘gasten’. Wie de Limburgers bezoekt, wordt met open armen ontvangen. We maken van die Limburgse gastvrijheid nu iets tastbaars: Gast”, vertelt Igor Philtjens, gedeputeerde en voorzitter van Visit Limburg, trots. “Met Gast reis je al bladerend naar de mooiste verhalen recht uit de Limburgse grond, gevuld met hartelijke ontmoetingen met de Limburgers. Met het voltallige team van Visit Limburg trekken we er twee dagen opuit voor een persoonlijk bezoek aan onze partners, om hen in primeur een exemplaar van Gast én van onze vernieuwde fietskaart en -infoboekje te overhandigen. En daarbij kan een Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken.”

Inhoud die raakt
Gast vertelt over bijzondere ontmoetingen in én met Limburg. Met het nieuwe magazine worden alle registers opengetrokken. “Gast is een bijzondere uitgave waarmee Visit Limburg een nieuw hoofdstuk in de bestemmingspromotie openslaat. We brengen verhalen over betekenisvolle ervaringen, weg van het spektakel, gericht op inhoud die raakt. Met Gast gaan we voor diepgang. We graven dieper in het Limburgse terroir, inspireren met onvergetelijke ervaringen en serveren openhartige gesprekken met de Limburgers”, licht Igor Philtjens toe.

Gast is een uitgesproken magazine vol hartelijke welkomstwoorden. Geschreven voor Limburgers en hun gasten. “Zo lees je in Gast ondere andere de verhalen van chef-kok Jo Grootaers van Altermezzo, van Karolien en Lucas van de Hasseltse fietsbar en van natuurkunstenaar Will Beckers”, gaat Igor Philtjens verder. “In Gast tonen we ook de weg naar must-visits en onze Limburgers én gasten testen de meest adembenemende wandel- en fietsroutes uit. Met ons gloednieuwe magazine gaan we voor meerwaarde, inhoud en betekenis. Lezen over Limburg doet goesting krijgen in Limburg.”

Persbericht lancering Gast

Voor Limburgers én gasten
Limburg telt 880.000 gastheren en -vrouwen die gasten elke dag opnieuw met open armen ontvangen. “Gast benadrukt het openhartige karakter van Limburg. Gasten goed ontvangen zit de Limburgers namelijk in het bloed”, vertelt Igor Philtjens. Niet alleen gasten, maar ook Limburgers zelf vinden inspiratie in Gast. “Sinds de coronapandemie heeft de Vlaming zijn land écht leren kennen en wonnen de dichtbijvakanties stevig aan populariteit. Niet alleen onze gasten kunnen dus hun inspiratie voor Limburg vinden in Gast, ook onze Limburgers leren in dit magazine hun groene provincie beter kennen. Want wat goed is voor onze gasten is ook goed voor de Limburgers”, aldus Igor Philtjens.

400.000 exemplaren
Gast wordt vanaf woensdag 23 maart verspreid in Vlaanderen en Nederland. Gast verschijnt op woensdag 23 maart als bijlage bij het magazine Knack, op donderdag 24 maart bij het magazine Libelle en op vrijdag 8 april bij het Nederlandse magazine FietsActief. Ook in de toeristische infokantoren en bij de partners van Visit Limburg kunnen gasten een gratis exemplaar bemachtigen. Een digitale versie lees je op www.visitlimburg.be. 400.000 exemplaren van de voorjaarseditie van Gast rolden van de drukpers. In de zomer en in het najaar lanceert Visit Limburg nieuwe edities van Gast, om gasten het hele jaar door te laten genieten van Limburg.

Lancering Gast voorjaar 2022

Hartelijke ontmoetingen
Vandaag, maandag 21 maart, en morgen, dinsdag 22 maart, trekt het voltallige team van Visit Limburg eropuit om meer dan 500 partners een persoonlijk bezoek te brengen. De partners krijgen onder andere in primeur een exemplaar van Gast én een traditionele Limburgse vlaai, die kans maakt op een Europese erkenning als streekproduct. “Dankzij onze partners staat het Limburgs toerisme er vandaag meer dan ooit. Dat dankzij hun veerkracht, ondernemerszin en doorzettingsvermogen. Gasten komen naar Limburg voor onze uitgestrekte landschappen, unieke fietsbelevingen en prachtige erfgoed. Ze komen terug naar onze groene provincie dankzij onze Limburgse gastheren en -vrouwen”, zegt Igor Philtjens.

Limburgs vlaaien bij lancering Gast voorjaar 2022

Fietskaart en -infoboekje in het nieuw
Visit Limburg komt ook met een vernieuwde fietskaart. Die vormt samen met het infoboekje een handige leidraad voor de recreatieve fietser. “Limburg pionierde 27 jaar geleden met het fietsroutenetwerk. Dit is nog steeds haar grootste troef. Zo telden we in 2021 maar liefst 3,7 miljoen fietsers op het fietsroutenetwerk. Daarom blijven we daarin, samen met de 42 steden en gemeenten, investeren. Samenwerking vormt de sleutel tot het succes van ons fietsroutenetwerk. Het resultaat daarvan is de nieuwe ‘Fietsen in Limburg - Fietskaart 2022-2023’, die ontelbare mogelijkheden voor onvergetelijke en belevingsvolle fietstochten biedt”, besluit Igor Philtjens.

De nieuwe fietskaart en -infoboekje verschijnt vanaf maandag 28 maart in een oplage van 35.000 exemplaren. Op deze fietskaart prijken de unieke, Limburgse fietsbelevingen ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk, ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland en ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het fietsinfoboekje brengt een actueel overzicht van 151 fietscafés en 166 fietslogies. Bovendien bevat het boekje 10 gloednieuwe, maar vooral fotogenieke fietslussen en lijst het de 55 fietsverhuurpunten helder op. Een leuk extraatje dit jaar zijn de routekaartjes met vooraf ingevulde knooppunten voor de belevingsvolle toproutes.

Het team van Visit Limburg

EINDE PERSBERICHT

NIET VOOR PUBLICATIE:
Perscontact Visit Limburg: Tamara Broos, tamara.broos@limburg.be, T +32 471 80 55 26 (afwezig t.e.m. 30/04/2022)
Ad interim t.e.m. 30/04/2022: Jeroen Luys, jeroen.luys@limburg.be, T +32 471 39 81 73

Missie Visit Limburg:
Onze gasten goesting geven in Limburg en hen betekenisvolle ervaringen bezorgen om zo groei voor ondernemers en return voor de Limburgers te creëren.