PERSBERICHT: LOGEREN IN VLAANDEREN LANCEERT NIEUW LOGIESBOEK 2019 MET ‘HET GROOTSTE ONTBIJT VAN VLAANDEREN’

Hasselt | 12 december 2018
 
Op 13 december verschijnt de nieuwe editie van het logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019’ vol met leuke, verrassende en gastvrije logeeradresjes in Vlaanderen. Igor Philtjens, voorzitter Toerisme Limburg: “Ruim een kwart van die adresjes zijn van Limburgse uitbaters. Limburg blijft een populaire bestemming bij de gasten van Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Daarom blijven we, samen met de andere vier provinciale organisaties en de private logiessector, investeren in deze gezamenlijke promotie.” Om de lancering te vieren, organiseert Logeren in Vlaanderen samen met Radio 2 morgenochtend ‘Het Grootste Ontbijt van Vlaanderen’.
 
Het Grootste Ontbijt van Vlaanderen
Logiesuitbaters weten hoe je het best je dag start: zij verwennen je graag met een heerlijk ontbijt. Daarom lanceert Logeren in Vlaanderen het nieuwe logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019’ met ‘Het Grootste Ontbijt van Vlaanderen’. In het treinstation Antwerpen-Centraal staan de ontbijttafels klaar van 6.00  tot 12.00 uur. Tussen 10.00 en 12.00 uur kan je ook een live-uitzending van het Radio 2-programma ‘De Madammen’ volgen. In vier andere stations – Hasselt, Brugge, Gent-Sint-Pieters en Aarschot – worden treinreizigers dan weer in alle vroegte (tussen 6.00 en 9.00 uur) verrast met een croissant, een tasje koffie én uiteraard met het nieuwe logiesboek 2019. In elke provincie zal het Radio 2-ochtendprogramma ‘Start je dag’ ook met interviews berichten over dit Grootste Ontbijt.
 
Logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019’
In het logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2019’ staan meer dan 450 Vlaamse logeeradresjes voor een dichtbijvakantie in de groene regio’s, aan de kust of in de stad. Wie daarin zijn gading nog niet helemaal vindt, kan ook altijd terecht op de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be voor zelfs nóg een ruimer aanbod van meer dan 800 adresjes. Vanaf 13 december is het nieuwe logiesboek gratis verkrijgbaar bij alle Diensten voor Toerisme in heel Vlaanderen. Je kan het vanaf dan ook gratis ophalen bij de lokale Relay en Press Shops in jouw buurt, zolang de voorraad strekt. Of je kan het logiesboek online bestellen op www.logereninvlaanderenvakantieland.be.
 
Limburg blijft zeer populaire bestemming
‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’ is een belangrijke campagne voor de promotie van het logiesaanbod in Vlaanderen. Igor Philtjens: “Dat biedt zeker ook een meerwaarde voor Limburg. Want zo versterken we samen met de andere vier provincies Vlaanderen als vakantiemerk én kunnen we blijven hameren op de kwaliteit van het Limburgse logiesaanbod.” Limburg blijft duidelijk in trek bij de gasten van ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland’. Uit een onderzoek naar de impact van de campagne vorig jaar blijkt dat bijna vier op de tien van alle boekingen in Limburg plaatsvond. Niet verwonderlijk, aangezien Limburg volledig voldoet aan de top drie motivaties van gasten om voor een bepaalde regio te kiezen. Met de fietsmogelijkheden voorop, gevolgd door de mooie natuur en de wandelmogelijkheden. Stuk voor stuk sterke troeven van Limburg. “In totaal waren de boekingen in 2017 goed voor ruim 24 miljoen euro omzet door verblijfstoeristen. Een belangrijke bijdrage aan de Limburgse vrijetijdseconomie. Daarom blijven we vanuit Toerisme Limburg – naast onze eigen initiatieven zoals de Limburg Vakantiegids – ook investeren in deze gezamenlijke promotie. Samen met de andere Provinciale Toeristische Organisaties en met de private logiessector”, besluit Igor Philtjens.
 
De Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque
Ben je nog op zoek naar een eindejaarsgeschenk voor je partner, familie of collega? Schenk iemand een heerlijke vakantie dankzij de ‘Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque’! Bestel de Vakantiecheque snel en veilig op www.devakantiecheque.be en print hem meteen. Liever een mooi cadeaumapje erbij? Voor 3,50 euro krijg je een mooie cadeauverpakking met het logiesboek binnen de vijf werkdagen thuis gestuurd. De cheques zijn beschikbaar voor bedragen van 35, 50 of 100 euro.  Ze zijn 18 maanden geldig en niet verlengbaar. De logiesuitbaters betalen geen commissie op deze Vakantiecheques. Dat betekent 100% rechtstreekse omzet voor de logiessector.

Logiesboek logeren in Vlaanderen Vakantieland


 
EINDE PERSBERICHT

NIET VOOR PUBLICATIE
Perscontacten Logeren in Vlaanderen:
Liesbet Vandenberghe, Directeur Logeren in Vlaanderen, 016 28 60 38 / 0498 88 07 97, liesbet.vandenberghe@logereninvlaanderen.be
Wim Verscuren, Medewerker marketing en logies Logeren in Vlaanderen, 016 28 60 34 / 0485 17 81 10, wim.verscuren@logereninvlaanderen.be
Perscontact Toerisme Limburg:
Leentje Verlinden, Adviseur Pers & PR Toerisme Limburg, 011 30 55 71 / 0478 91 91 46, leentje.verlinden@limburg.be
 
Over Logeren in Vlaanderen:
Logeren in Vlaanderen vzw is een publiek-private samenwerking tussen de 5 Provinciale Toeristische Organisaties (Toerisme Provincie Antwerpen, Toerisme Limburg, Toerisme Oost-Vlaanderen, Toerisme Vlaams-Brabant, Westtoer) en de private logiessector (Vlaamse Federatie voor Hoeve- en Plattelandstoerisme vzw en Horeca Vlaanderen). www.logereninvlaanderenvakantieland.be

Missie Toerisme Limburg:
Met publieke en private actoren binnen de vrijetijdseconomie een marktgericht, kwaliteitsvol, attractief en duurzaam toerisme ontwikkelen en stimuleren. Daarbij streven we naar meerwaarde voor alle toeristische actoren en positioneren we Limburg als een sterk merk en als een onderscheidende toeristische bestemming in het hart van Europa.