Paardvriendelijke cafés

Terug

Als je een lange tocht te paard gepland hebt, is een pauze vast heel erg welkom. Houd dan zeker even halt te houden bij een paardvriendelijk café. Ober, een emmer fris water, alsjeblieft!

Een paardvriendelijk café?

Wat is dat? Hangen daar paarden aan de toog? Een café is paardvriendelijk als je er gemakkelijk met je paard terecht kan. Eerst en vooral mag het café natuurlijk niet te ver van het ruiterpad liggen. Het moet ook veilig bereikbaar zijn zonder dat je drukke wegen over moet steken ofzo. Je moet je paard er veilig kunnen “achterlaten” in een paddock of aan een bindbalk in de nabijheid van het terras, zodat je altijd zicht hebt op je paard.

Waar vind je zo’n café?

Op de ruiterkaart vind je alle adressen van alle ruitercafés. Zo kan je onderweg bepalen waar je een tussenstop houdt. Het café zelf heeft een ruiterlabel aan de gevel hangen, zo is het zeker niet te missen.

Begeleide tochten te paard - Flaming Star Ranch - Flaming Star Ranch

Begeleide tochten te paard - Flaming Star Ranch

HAMONT-ACHEL
Onze buitenritten worden in principe het hele jaar en vooral in het weekeinde (of ’s avonds door de week) georganiseerd. Het uur van vertrek wordt bepaald volgens de wensen van de ruiters. Echter, in de weekends hebben we meestal een vaste planning. In het zomerseizoen is een buitenrit vroeg in de morgen of ’s avonds ook mogelijk. Zelfs nachtritten kunnen we organiseren. Met name een nachtrit is een heel aparte belevenis.

Het gebied dat wij doorkruisen ligt in de bosrijke omgeving en bestrijkt Hamont-Achel, Neerpelt, Bocholt, Budel en Valkenswaard. Langs brede dreven en smalle bospadden leer je onze prachtige streek kennen. Wij bieden zowel 2 uursritten, halve dag-ritten als dagritten aan. Eigen paarden, ingespannen rijden, overnachten/kamperen, lunch, diner, bbq,…In overleg is nagenoeg elk denkbaar arrangement mogelijk.

Aan de veiligheid besteden wij bijzondere aandacht: de paarden zijn vertrouwd met het kuddeleven en we galopperen op een redelijke tempo. Dankzij de westernzadels, waar al onze paarden over beschikken, is het rijcomfort gegarandeerd. Onze gids/begeleider is meertalig.

Vóór het vertrek, verzoek wij vriendelijk om te helpen de paarden klaar te maken. Zo leer je ze ook kennen. De duur van de buitenritten, zoals in dit bord aangegeven, bevat niet de tijd nodig om de paarden klaar te maken (30 tot 45 minuten). Zorg dus dat je tijdig aanwezig bent.

Paardrijden in de regen?

Het weer in België is wisselvallig…het is heel moeilijk te weten of het de volgende dag mooi of slecht weer zal zijn in een bepaalde streek, zoals bijvoorbeeld in noord-Limburg. Ons vertrouwen in de weersvoorspellingen is in de voorbije jaren behoorlijk afgenomen. Gelukkig vertonen weersstatistieken van het KMI dat het in België maar 6% van de tijd regent … we zijn slechts in gemiddelde 3 maal per jaar nat geregend. In degelijke omstandigheden zegt een Noorse spreekwoord “there is no such thing as bad weather – just bad clothing”! Neem je voorzieningen.