Of je nu de fiets neemt om door de diverse landschappen te rijden of liever al wandelend de mooiste plekjes tegenkomt, het gebied van De Wijers verken je op een manier die bij jou past.

Trappen tussen de vijvers

Op het welgekende fietsroutenetwerk stel je zelf gemakkelijk je fietstocht van knooppunt naar knooppunt samen. Er zijn ook themaroutes waarmee je op de mooiste plekjes in De Wijers komt.

Stappen tussen de vijvers

De Wijers is een droomgebied voor wandelaars en natuurliefhebbers. Je hebt hier alles: een korte wandelingen van 1,8 km tot een langeafstandswandeling van maar liefst 76 km en alles daartussenin. Natuur of eerder cultuur, ook daarvoor zijn er wandelingen op maat voorzien.

Te paard tussen de vijvers

Het Limburgse ruiter- en menroutenetwerk loopt tot in De Wijers. Verken dus samen met je paard de natuurreservaten De Teut en Tenhaagdoorn. Vooral in augustus, wanneer de heide in bloei staat, is het daar prachtig.

Beklim de uitkijktoren

Tijdens een wandel- of fietstocht in De Wijers is het een absolute aanrader om even halt te houden bij de uitkijktoren. Deze toren neemt je mee tot op een hoogte van 15 meter. Het uitzicht dat je daar hebt…

Bezoek de viskwekerij

Van april tot oktober is het iedere tweede zaterdag van de maand mogelijk om de viskwekerij van Vandeput in Zonhoven te bezoeken. Je komt er te weten hoe de visteelt ontstaan en hoe de kwekers vormgegeven hebben aan De Wijers.

Meer informatie over wandelen, fietsen en paardrijden in De Wijers vind je op de website van Zonhoven.