Een mooie nazomer is het perfecte moment om nog even naar buiten te trekken en te genieten van een mooie wandeling. Of je nu kiest voor een bewegwijzerde wandellus, een struintocht of een meerdaagse tocht in de voetsporen van de Maas… Met een oppervlakte van ruim 15 000 hectare geraak je niet snel uitgekeken.

Voor de fervente wandelaar

Speciaal voor liefhebbers van meerdaagse wandeltochten werd de Lange Afstandswandeling ontwikkeld. Deze grensoverschrijdende wandeltocht van 137 km brengt je langs de mooiste landschappen en gezellige dorpjes. Op verschillende plaatsen kun je de route inkorten. Zo kun je de Lange afstandswandeling ook in kortere etappes lopen.

Op pad met een expert

Ook tijdens de tweede helft van het jaar staan MaasVerkenners voor je klaar om je mee op pad te nemen naar de meest bijzondere plekjes langs de Maas. Elke tweede zondag van de maand kan je je inschrijven voor een geplande excursie. Je betaalt enkel een kleine deelnameprijs van twee euro per persoon of vijf euro per gezin. Neem een kijkje in het kalenderoverzicht

maasverkenner rivierpark maasvallei

Wandelplezier voor groot en klein

Eropuit met het hele gezin? Ook voor kleine en grotere kinderen zijn er in RivierPark Maasvallei een aantal toffe wandelingen uitgewerkt. De Nieuwe Wilden Wandeling aan De Wissen in Stokkem is een actieve wandeling met toffe doe-opdrachtjes voor kinderen vanaf 8 jaar. Kleinere kindjes laten hun fantasie de vrije loop met ‘Rijntje en zijn Vrienden’ in Kessenich of ‘Het Kasteelpark van Pipa’ in Leut. En terwijl de kinderen zich amuseren, geniet jij van de unieke riviernatuur en het landschap. Ideaal!

Grenzeloos genieten langs de Maas

Een overzicht van alle wandellussen in de verschillende Maasdorpjes vind je op onze streekkaart. Naast de wandellussen in de Belgische Maasdorpjes staan er ook drie Nederlandse lussen op. Omdat er op de kaart ook 'wandelwissels' worden aangeduid is het zelfs mogelijk verschillende lussen met elkaar te combineren. Zo maak je een wandeling helemaal op maat!

Fietsen door beide Limburgen

Ook in september maak je een heerlijke fietstocht langs de Maas. Verspreid in het landschap vormen voormalige grindplassen blauwe waterspiegels. Bijzondere fauna en flora kleuren de omgeving. De winterdijken zijn autovrij, zo rijg je ongestoord kilometers aan elkaar terwijl je ten volle geniet van het prachtige uitzicht. Een kijkje nemen op de andere oever? Neem dan een veerpontje in Rotem, Uikhoven of Ophoven naar de andere kant. In september dagelijks beschikbaar van 10u tot 19u. Niet vergeten: denk zeker aan de veiligheidsvoorschriften.