Of je nu houdt van wandelen, fietsen, mountainbiken of op zoek bent naar een leuke daguitstap voor de hele familie... het Nationaal Park Hoge Kempen en de 6 toegangspoorten hebben het allemaal. Download de bezoekersgids en plan je bezoek.

toegangspoort mechelse heide

1. Toegangspoort Mechelse Heide

Aan de Mechelse Heide spreekt de natuur voor zich: heide zover het oog reikt. Nog tot midden september bloeit de heide en kleurt het landschap er helemaal paars. Niet voor niets het populairste wandelgebied van het Nationaal Park.

toegangspoort station as

2. Toegangspoort Station As

Ga je liever met de fiets op pad? Dan moet je aan toegangspoort Station As zijn. Het is de ideale uitvalsbasis voor een fietstocht in en om het Nationaal Park. Wil je liever niet trappen? Stap er dan op de minitrein voor een tochtje door het bos. 

toegangspoort lieteberg

3. Toegangspoort Lieteberg

Of wat dacht je van een verkwikkende tocht op blote voeten. Dan moet je aan de toegangspoort Lieteberg zijn. En Lieteberg heeft nog meer te bieden: van fladderende vlinders in de vlinderkoepel tot kriebelende beestjes in Entomopolis.

toegangspoort pietersheim

4. Toegangspoort Pietersheim

De Waterburcht nodigt uit voor een duik in het adellijke verleden van Pietersheim. De kinderboerderij en de speeltuin zorgen ongetwijfeld voor de nodige kinderpret. Als je op zoek bent naar een topwandeling, mag je de premiumroutes hier zeker niet overslaan.

toegangspoort kattevennen

5. Toegangspoort Kattevennen

Leun in Kattevennen heerlijk achterover en laat je meevoeren door de 360° projecties in de Cosmodrome. Dit jaar staat alles er in het teken van 50 jaar maanlanding. Ook in de speeltuin en bij de minigolf is het plezier verzekerd.

toegangspoort connecterra

6. Toegangspoort Connecterra

Beklim de terriltoppen in Connecterra om er te genieten van een adembenemend panorama. Je waant je zo in Scandinavië. Instagrammable? Check!

HasHotel