Met het hele gezin naar Limburg

We kunnen je vertellen dat Limburg een leuke vakantieplek voor gezinnen is, of we kunnen het je gewoon tonen. Marijke en Rachid zijn Limburgers en samen met hun kinderen gaan ze vaak op uitstap in eigen provincie. We gaan een dag met hen mee.

3…2…1…actie!

Op de vraag wat ze vooral in een vakantie zoeken, is het antwoord actie. “We zijn een heel actief gezin, dus we doen vooral graag veel leuke dingen. De dag moet goedgevuld zijn.” Voor deze vakantie kozen ze voor een verblijf in Center Parcs De Vossemeren. Dit vakantiepark ligt midden in de Lommelse natuur. “Hier vervelen we ons geen moment.”

Tikkertje in het bos

Niet zo heel ver van het vakantiepark ligt Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen. “Als het mooi weer is, zijn we hier te vinden. Het is een prachtig stukje natuur om door te wandelen, maar ook voor de kinderen is het hier super. In de speelbossen kunnen ze klauteren en klimmen of tikkertje spelen tussen de bomen.”

Twee kinderen spelen tikkertje in Bosland, het grootste avonturenbos van Vlaanderen

Niet zomaar een zwembad

De favoriete activiteit van de kinderen: “Zwemmen!” Het subtropische zwemparadijs Aqua Mundo stelt niet teleur. Spectaculaire glijbanen, wildwaterbanen, een golfslagbad, whirlpools,… Je ziet alleen maar vrolijke gezichten. Ook bij de ouders! “Dit is echt  fijn. We zijn na het ontbijt meteen het zwembad ingedoken en we hebben ons de ganse voormiddag geamuseerd.”

Een gezin zwemt in subtropische zwemparadijs Aqua Mundo

Ahoy piraten

Zelfs als het weer wat minder is, valt je vakantiedag niet meteen in het water. De Discovery Bay is een indoor piratenwereld vol avontuur. “Heel leuk dat je hier als ouder ook gewoon kunt deelnemen aan het parcours. Dan kan je samen met de kinderen op ontdekking gaan in plaats van alleen maar vanop het terras toe te kijken.”

Naar de Sahara

De namiddag wordt doorgebracht in de Lommelse Sahara, een natuurgebied op amper 5 kilometer van Center Parcs. De Sahara is niet nieuw voor het gezin. “We gaan vaak met de mobilhome weg en de Lommelse Sahara is niet zo ver van ons thuis. Ideaal voor een dagje weg.” En dan begint de race naar de top van de uitkijktoren.

Een gezin op de uitkijktoren boven de Sahara in Bosland

Ijoor, Thincan en Donkey

De dag afsluiten gebeurt met een lekker ijsje van ’t Ezelbrugske. “Zeer lekker zo een ijsje van ezelinnenmelk. En het is zo rustig hier.” De kinderen maken ondertussen vriendjes met de ezeltjes Ijoor, Thincan en Donkey. “Morgen nemen we Ijoor mee op wandeling.” Want dat kan hier ook, met een picknick zelfs.

Twee kinderen aaien een ezel aan ’t Ezelbrugske in Pelt