Geklasseerde gevels in Maaslandse bouwstijl, musea, de oudste privé-apotheek van België,… De geboorteplaats van de schilderbroeders Van Eyck is een cultuurparel én een leuke wandel- en winkelstad. Vergeet zeker niet te genieten van een zonnig terrasje op één van de mooiste marktpleinen van België.

Natuur en cultuur hand in hand

Kuier door historische centrum met gevels in Maaslandse bouwstijl en bezoek de Musea Maaseik met oudste privé-apotheek van België, het Regionaal Archeologisch Museum, de kerkschatten van de Sint-Catharinakerk met o.a. het oudste evangelieboek. In het wandelgebied Aldeneik en Maaseik combineer je cultuur én natuur. Je kiest uit twee routes: één in het cultuurrijke centrum van Maaseik, de andere in het pittoreske Aldeneik. 

maaseik

Water en wijn op dezelfde lijn

Op een boogscheut van het historische Maaseik, te midden van de ongerepte natuur vind je Jachthaven Heerenlaak. Een ideale tussenstop tijdens je fiets- of wandeltocht. Geniet er van een prachtig uitzicht op de Maasplassen en jachten. Nog meer genieten? Even verderop bewonder je de wijngaarden van Wijndomein Aldeneyck en volg je er een rondleiding met degustatie. Schol!

aldeneyck