Nu we terug mogen reizen staat Genk helemaal klaar om je met open armen te ontvangen. Veel mensen kiezen ervoor om deze zomer dichtbij huis te blijven. Met de speciale Summer Deals geniet je van een zorgeloze vakantie.

Fotogeniek Fietsen

Deze gratis fietsroute stuurt je langs de meest instagrammable plekjes van Genk. Zo maak je niet alleen een heerlijke fietstocht maar houd je er ook nog eens de leukste kiekjes aan over. Neem je de Hapjesbon erbij, dan geniet je onderweg van fotogenieke gerechtjes bij drie culinaire stops. Hmmm!

Iedereen Terrast in Genk

Kom deze zomer genieten van tal van sfeervolle terrasjes in Genk. “Iedereen Terrast” verzamelt alle bijzondere zomerterrassen in Genk, zowel de reeds bestaande als bijkomende corona-proof terrassen. Die laatste zijn speciaal op poten gezet om de Genkse horeca te ondersteunen.

Picknicken in Corpus in Kattevennen Genk

Tim Walker in C-Mine

Vanaf 22 augustus kan je in C-Mine het spraakmakende oeuvre van fotograaf Tim Walker bekijken. Al 25 jaar draagt hij bij aan de wereld van de fotografie en is wereldwijd gekend om zijn excentrieke en kenmerkende stijl. C-Mine is de eerste locatie in de wereldtournee van deze tentoonstelling en mag je zeker niet missen.

LABIOMISTA laat je verwonderen

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg (Genk) evolueert een project dat je meeneemt in de unieke visie van kunstenaar Koen Vanmechelen en zijn levenswerk op vlak van identiteit, fertiliteit & bioculturele diversiteit. Een tuin van orde en chaos, een arena van cultuur en natuur, dat is Vanmechelen’s wonderlab.

labiomista in Genk