Plan deze zomer zeker een uitstap naar Genk. Met deze 7 tips is je dag (of twee, of drie,...) zo gevuld.

1. LABIOMISTA

Op de fundamenten van het mijnverleden en de oude dierentuin van Zwartberg ontdek je vanaf 6 juli LABIOMISTA. Dit evoluerend kunstwerk neemt je mee in de visie van kunstenaar Koen Vanmechelen over identiteit, fertiliteit en bioculturele diversiteit.

labiomista

2. C-mine expeditie

Dit seizoen hebben de verhalenkokers in C-mine expeditie een nieuwe invulling gekregen. De strakke wind uit de ventilatoren, het oneindig netwerk van duistere gangen en tunnels,... met een tikje verbeelding zit je middenin het mijnverleden!

c mine expeditie

3. Cosmodrome

Klaar voor een ongelooflijk ruimteavontuur in 360°? Herbeleef 50 jaar maanlanding in de Cosmodrome met fascinerende 360° shows, een maan-expositie en tal van andere leuke events voor jong en oud!

cosmodrome

4. De Wereld van Bruegel

Met deze internationale, tijdelijke expo onthult Bokrijk zijn link met Pieter Bruegel de Oude. Waan je midden in een schilderij van de Vlaamse Meester door deel te nemen aan een interactieve game, een theatervoorstelling of een parcours.

wereld van bruegel

5. Fietsen door het Water

Het door Time Magazine bekroonde fietspad is een absolute aanrader. ‘Een van de mooiste plaatsen ter wereld’ loopt dwars door de vijvers van De Wijers in Domein Bokrijk met het water aan weerszijden op ooghoogte. Je ziet, voelt en ruikt het water.

fietsen door het water

6. Steenmannetjes

De terril van Waterschei, in het wandelgebied Thor Park, is een oude steenberg die getuigt van het rijke mijnverleden van Genk. De Steenmannetjes op de berg leiden je naar de top. Draag ook jouw steentje bij en maak zelf een Steenmannetje!

steenmannetjes

7. Picknicken

Je wil je bezoek aan Genk graag combineren met een gezellige picknick? Dat kan! In Genk zijn er tal van prachtige picknickplaatsen op de verschillende sites. Geen zin om met materiaal en eten te sjouwen? Bestel dan één van onze picknickmanden.

picknick

Nog meer zomertips voor een zwoel verblijf in Genk vind je op www.visitgenk.be/zomer