In 12 routes door Limburg

Iedere maand verkennen we een andere streek in Limburg al wandelend of fietsend. Na een jaar hebben we zo heel wat Limburgse kilometers op de teller. Doe je mee aan deze uitdaging? Aan het begin van elke maand onthullen we een nieuwe route. Dat kan een wandel- of fietsroute zijn. Heb je een route gedaan? Deel het met ons op Instagram via #altijdlimburg of tag @visitlimburg.be. Veel plezier!

Januari - wandelroute in de Lommelse Sahara

In de eerste maand van het jaar starten we deze uitdaging met een wandeling door de Sahara. Huh, een Sahara in Limburg? Jazeker! Dit natuurgebied in Lommel dankt zijn naam aan de grote zandvlakte die zowaar op een miniatuurwoestijn lijkt. Met middenin een groot, helderblauw meer. Gewoonweg prachtig. De wandeling leidt ook door naald- en loofbossen. Voor het mooiste uitzicht over de omgeving beklim je de 30 m hoge uitkijktoren. Na 144 trappen bereik je de top. Weg zijn de kerstcalorieën! Mensen die minder goed te been zijn, bereiken het onderste platform van de toren via een hellend vlak.

Uitkijktoren van de Sahara in Lommel in de winter

Deze wandelroute doen?

Startplek
Soeverein
Sportveldenstraat 10
LOMMEL

Praktisch
Volg de bewegwijzering met de oranje bol voor een wandeling van in totaal 7,7 km. De lus zelf is 6,5 km; de aanlooproute vanaf de startplek is 630 m.

Onderweg

  • Aan het begin van de lus ligt een speelbos met onder meer speelelementen uit wilgentakken van natuurkunstenaar Will Beckers.
  • Viervoeters mogen van de lijn in een hondenlosloopbos van 4 hectare langs de wandelroute.
  • Je steekt het kanaal Bocholt-Herentals over via een mooie voetgangersbrug.
  • De uitkijktoren geeft je een zeer weids uitzicht, op heldere dagen zie je zelfs de mijnterrils van Genk.

>> Bekijk de wandelroute op de kaart

Geen zin om tot volgende maand te wachten? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief en je krijgt meteen een downloadbaar overzicht van alle routes.