Het Nationaal Park Hoge Kempen heeft alles in huis voor een heerlijk herfstige trip. Van uitgestrekte dennenbossen en heide tot zanderige duinen en grote waterplassen. Herfst in het Nationaal Park, dat mag je echt niet missen!

Verborgen herfstparels

Dit jaar is er al super veel gewandeld in het Nationaal Park. Grote kans dus dat hotspots 'Mechelse Heide' of 'Connecterra' je bekend in de oren klinken. Kies daarom eens voor onontdekte parels zoals Station As, waar je het Nationaal Park zo goed als voor jou alleen hebt, weg van de drukte. Zeker niet missen in 2021: het National Park Hiking Festival van 21 – 24 mei.

En de B'Oscar gaat naar...

Als sterren op de groene loper worden kinderen (vanaf 7 jaar) uitgedaagd om met een app en een opdrachtenboekje in de huid te kruipen van een boswachter, een herder, een mijnwerker, een insectenkenner, een astronaut of ridder. Keuze genoeg! Aan elke toegangspoort start een route. Wie alle opdrachten uitvoert kraakt met de code de kluis.

Eindeloos veel gezinspret

Elke toegangspoort heeft iets in petto voor gezinnen. Het Kabouterpad in Pietersheim is helemaal vernieuwd met een levensgroot kabouterhuisje. Kattevennen pakt deze herfstvakantie uit met de 'Stokkemannen' en de 360° films van Cosmodrome zijn met een geheel nieuwe installatie scherper dan ooit. Mechelse Heide heeft er het Beestige Boel bos bij waar kinderen de dieren leren kennen en zelfs nadoen. Het Blotevoetenpad aan toegangspoort de Lieteberg blijft geopend tot 3 november. Beestjes ontdek je in de Entomopolis het hele jaar door.

Op pad met een Ranger

Vanaf september kunnen er weer groepsboekingen met Ranger gemaakt worden. Je kan kiezen uit zes verschillende activiteiten. Zo is bijvoorbeeld de Ecotron, waar je meer leert over de effecten van klimaatverandering op de biodiversiteit, terug te bezoeken. De Notendopwandeling voert je langs de mooiste plekjes en de belevingsvolle safari is dan weer ideaal voor gezinnen.

Avontuurlijk fietsen

Je hoeft niet ver te gaan om uitgebreid te mountainbiken. Kies uit één van de tien bewegwijzerde lussen met verschillende moeilijkheidsgraden. De routes zijn grotendeels onverhard en hebben soms fikse klimmetjes in petto. Wie zijn conditie wil testen, kan zich wagen aan de marathon route van 80 km. Geen mountainbike? Geen probleem. Je kan ze makkelijk te reserveren.

mountainbiken nationaal park