Peer, gelegen in het Noorden van Limburg, is de perfecte bestemming om je zomer in alle rust af te sluiten. Geniet van het landelijke decor en maak heerlijke fiets- en wandeltochten door ongerepte natuur en fascinerende cultuur. Met deze vijf tips beleef je de perfecte nazomer in Peer.

Op de fiets met Bruegel

Fiets, geniet en beleef Peer langs de Bruegelfietsroute. Op deze fietstocht ontdek je waar de schilder zijn inspiratie haalde. Acht reproducties van zijn hand kan je onderweg bewonderen. Het parcours voert je door de Peerse bossen, langs verschillende boerderijen en hoeves, schilderachtige vergezichten en landelijke decors.

fietsers op de bruegelfietsroute in peer

Wandelend genieten van de frisse lucht

Wandelen maakt je hoofd leeg, is goed voor hart- en bloedvaten, vermindert stress en zorgt bovendien voor de ideale vetverbranding. Meer dan genoeg redenen om een wandeling te maken dus. De wandelingen in Bosland - het grootste avonturenbos van Vlaanderen - maken je helemaal zen. Het wandelgebied Hoksent-Molhem is een uniek natuurgebied in de vallei van de Dommel, waar je naar hartenlust kan genieten van een quasi onbewoond stukje groen waar rust en stilte heerst.

gezin in natuurgebied aan het water

Educatieve waaghalzerij op schattentocht in Bosland

Help jij 'Bostrol Bobl' bij zijn zoektocht naar de regenboog? In wandelgebied Resterheide in Bosland ga je op schattenjacht vol spanning en avontuur. Spek naar de bek van elke kleine speurneus. Dankzij de vele speelelementen wandel je de hele dag met de kinderen zonder een seconde verveling.

jongen speelt in bosland

Torenhoge cultuur vanop de Peerse Reus

Wie droomt er niet van om eigenhandig een reus te temmen? Dat kan vanaf nu in Peer! Haal je toegangsbadge op in het toeristisch onthaalkantoor van Peer en je bent helemaal klaar om op ontdekking te gaan in de toren. Trouwens, zet je schrap want liefst 202 treden wachten op jou.

trappen kerktoren van peer

Ontdek verborgen parels in de Peerse geschiedenis

Ontdek Peer op een andere manier dankzij de digitale erfgoedwandeling. Start eender waar in Peer, open de ErfgoedApp (van Faro) en kom alles te weten over meer dan 40 verborgen parels uit het Peerse verleden. Met historische foto's, video's en markante verhalen, komt het Peer van vroeger helemaal tot leven.