Een weekendje Hasselt is puur relaxen. Cultuur, natuur, wandelen, shoppen of lekker eten, waar je ook van houdt, in de Hoofdstad van de Smaak vind je alles op een zakdoek. Ideaal!

Bezoekers aan een waterval in de Japanse Tuin in Hasselt

1. De Japanse Tuin

Word helemaal zen in de Japanse Tuin. Hasselt heeft de grootste authentiek Japanse Tuin van Europa en het is meteen ook één van de mooiste parels in de stad. Snuif tijdens evenementen, zoals het manga-& cosplayfestival of het chrysantenfestival, de bruisende Japanse cultuur op. 

Bezoekers in het Modemuseum in Hasselt

2. Het Modemuseum

Het Modemuseum geeft een unieke kijk op de geschiedenis van de mode en hedendaagse designers. De najaarsexpo Smuk/Embellishment vertelt op thematische wijze het verhaal van decoratie in de mode. Verwacht je aan een visueel feest!

 

Jeneverproeverij in het Jenevermuseum in Hasselt

3. Het Jenevermuseum

Hasselt is dé jeneverstad bij uitstek. Dat merk je in het Jenevermuseum. Hier word je jeneverwijs. Ontdek het verhaal van het gedistilleerde drankje op basis van de kleine jeneverbes. Mis op 20 en 21 oktober de alom bekende Jeneverfeesten niet! 

 

Abdijsite Herkenrode in Hasselt

4. Abdijsite Herkenrode

Ga terug in de tijd naar de grootste vrouwenabdij van de Nederlanden. Imposante gebouwen, een Tiendschuur, een kruiden- en inspiratietuin en een prikkelend belevingscentrum: deze erfgoedsite is een parel van renovatie én beleving.

Street art op een poort in Hasselt

5. Street Art

Hasselt is een heuse street art-stad. Nationale en internationale graffitikunstenaars versierden meer dan tachtig gevels met hun creaties. De gratis ‘Street Art Cities’-app loodst je naar de unieke kunstwerken in de binnenstad en de wijken.

De Babbelfiets in Hasselt

6. Babbelfiets

Verken alle trekpleisters van Hasselt op een originele, comfortabele en ludieke manier met de Babbelfiets. In deze Hasseltse versie van de fietstaxi word je rondgeleid door een local. Je zintuigen worden ondertussen verwend met de verrassende ‘prikkeldoos’. Met de 48u-kaart krijg je 50% korting! Een ritje (ca. ½ u.) reserveer je aan de balie van Toerisme Hasselt of online. 
 

Kinderen in Villa Verbeelding in Hasselt

7. Villa Verbeelding

Een oud herenhuis, sfeervolle kamers en alles in het teken van schrijvers, lezers en boeken: dit museum is een verhaal op zich. Nog t/m 14 september kan je je laten onderdompelen in het kleurrijke universum van illustrator Mélanie Rutten. Maak kennis met een natuurvolk en hun wereld van spel, dans en dromen 

HasHotel