Beleef een leuke tijd in Hasselt. Stad en natuur liggen er dicht bij elkaar. Met deze 7 tips haal je alles uit je citytrip.

1. Helemaal zen in de Japanse Tuin

De grootste authentieke Japanse Tuin van Europa en één van de mooiste parels in Hasselt. Snuif tijdens de vele evenementen de bruisende cultuur op van de typische Japanse festivals.

2. Sterke vrouwen in de mode

Hasselt is een paradijs voor liefhebbers van mode en shopping. Het Modemuseum geeft een unieke kijk op de geschiedenis van de mode en hedendaagse designers. ‘Wonder Women’ is een buitengewone tentoonstelling volledig gewijd aan vrouwelijke ontwerpers.

3. Dé jeneverstad  bij uitstek

Ook vandaag is Hasselt nog steeds dé jeneverstad bij uitstek. Dat merk je in het Jenevermuseum. Hier word je ‘jeneverwijs’. Je ontdekt er het verhaal van het gedistilleerde drankje op basis van de kleine jeneverbes met geneeskrachtige eigenschappen. Geniet vooral van je gratis borreltje in het proeflokaal.

4. Abdijsite Herkenrode

Terugstappen in de tijd naar de grootste vrouwenabdij van de Nederlanden. Imposante gebouwen, een Tiendschuur, een kruiden- en inspiratietuin en een prikkelend belevingscentrum: deze erfgoedsite is een parel van renovatie én beleving. 
 

5. Overal street-art

In Hasselt praten de muren...niet met woorden, wél met kunstwerken. Nationale en internationale graffitikunstenaars versierden meer dan tachtig gevels met hun creaties. De gratis ‘Street Art Cities’-app loodst je naar de unieke kunstwerken in de binnenstad en de wijken.

6. Babbelfiets

Verken alle trekpleisters van Hasselt op een originele, comfortabele en ludieke manier met de Babbelfiets. Een local leidt je rond in deze Hasseltse versie van de fietstaxi. Tijdens de rit verwent de verrassende 'prikkeldoos' je zintuigen. Met de 48u-kaart krijg je bovendien 50% korting! Een ritje reserveer je aan de balie van Toerisme Hasselt of online. 
 

7. Een villa vol verbeelding

Een oud herenhuis, sfeervolle kamers en alles in het teken van schrijvers, lezers en boeken: Villa Verbeelding is een verhaal op zich.