Tongeren

De eerste stad van België is een ideale plek voor een citytrip. Of je nu graag in het verleden duikt, van cultuur houdt, gezellig antiek of vintage shopt of proeft van gastronomische toppers, Tongeren heeft het allemaal.

Van neanderthaler tot Gallo-Romein

Ontdek in het Gallo-Romeins Museum het verhaal van de mens van de prehistorie tot het einde van de Romeinse tijd. Je kijkt naar meer dan 2000 authentieke objecten en leert over het verleden via films, levensechte figuren en maquettes. Kinderen verkennen het verleden met archeoloog Bob de Graver. Tijdens de schoolvakanties organiseert het museum workshop en zoektochten op kindermaat. Het museum staat ook bekend voor zijn indrukwekkende tijdelijke tentoonstellingen.

Gezinsactiviteiten in het Gallo-Romeins Museum

Museumsite Teseum

Het Teseum, de museumsite aan de O.L.V.-basiliek, herbergt één van de rijkste religieuze kunstschatten uit de Lage Landen. Je krijgt ook toegang tot de sfeervolle kloostertuin en –gang, een oase van rust midden in de stad. Vervolgens bezoek je de archeologische site van het Teseum. Dit tweede museum, drie meter onder de grond, legt de geheimen van de eerste stad bloot. Een multimediaparcours loodst je doorheen dit 2000 jaar oude verhaal.

Archeologische site van het Teseum in Tongeren

Grootste antiekmarkt

Elke zondagmorgen vindt in Tongeren de grootste antiekmarkt van de Benelux plaats. In de schaduw van de middeleeuwse wallen stellen meer dan 350 standhouders en een veertigtal antiekzaken hun schatten tentoon.

Mensen lopen rond op de antiekmarkt in Tongeren