Borgloon

Ooit was het Haspengouwse Borgloon een versterkte burcht van waaruit de graven van Loon over hun grondgebied regeerden. Vandaag ontdek je tijdens fiets- en wandeltochten door deze gezellige stad duizenden fruitbomen vol verse vruchten, wijndomeinen, kastelen en kunst in de natuur.

Kunst in het glooiende landschap

Het befaamde doorkijkkerkje, door The Guardian uitgeroepen tot mooiste plekje van België, de Tranendreef, Twijfelgrens, Memento, … Deze kunstwerken maken allemaal deel uit van pit – kunst in de open ruimte. Een uniek artistiek project dat zich afspeelt tussen kunst, architectuur en landschap. Ieder kunstwerk geeft je een nieuwe, frisse kijk op de omgeving tijdens je fiets- of wandeltocht.

borgloon

Het verhaal van de Loonse stroop

De gerestaureerde stroopfabriek is één van de laatste restanten die verwijzen naar het stroopverleden van Borgloon. Deze unieke industrieel archeologische site herbergt een toeristisch onthaal met streekproductenshop, een Fruitbelevingscentrum en een stroopkamer. Je komt er alles te weten over het verhaal van het Haspengouwse fruit en de verwerking ervan tot Loonse Stroop.

borgloon

Topwijnen

Borgloon telt heel wat wijndomeinen. Dankzij de vruchtbare ondergrond, de zonnige zuidflanken en het gunstige klimaat brengt deze streek vandaag talrijke topwijnen voort. De gepassioneerde wijnboeren leiden je met plezier rond op hun domein. Proeven hoort daar natuurlijk ook bij. Schol!

borgloon