Bilzen

Bilzen is een charmante stad aan de Demer en is vooral bekend om Landcommanderij Alden Biesen. In het sfeervolle centrum met de vele terrasjes en winkelstraten ontdek je de grote liefde voor woord en muziek.

Landcommanderij Alden Biesen

De imposante Landcommanderij van de Duitse Orde is één van de grootste kasteelcomplexen van de Euregio. In het kasteel van deze erfgoedsite vind je het toeristisch onthaalcentrum en hier starten verschillende wandelroutes. Flaneer door de sfeervolle dreef, landschapstuinen en de hoogstamboomgaard.

Tuin met bloemen van Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen

Bilzen mysteries

Maak na zonsondergang kennis met de intrigerende historie van Alden Biesen. Zet je tablet aan en stap mee in het verhaal van Bilzen Mysteries. Het Verhaal is een unieke klank- en lichtpromenade die de site in een unieke sfeer onderdompelt. De Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir, leidt je virtueel rond. Overdag gaan jong en oud interactief op onderzoek met de speurtocht Het Complot.

Bilzen Mysteries Het Verhaal in Landcommanderij Alden Biesen

Woord en muziek

Ooit had Bilzen een legendarisch muziekfestival: Jazz Bilzen. Kuier langs alle markante plekjes van dit festival op de Jazz Bilzen Wandeling. De inspirerende bibliotheek van Bilzen werd in 2017 verkozen tot de beste van Vlaanderen en Brussel.

bilzen