Beringen doet je watertanden met het uitgebreide aanbod. Fietsen, wandelen, lekker eten, mijnerfgoed bezoeken,… Deze 7 tips geven je goesting.

1. Mijnwerker voor een dag
Een uitstap waarbij je je amuseert én iets bijleert? Tijdens de Mijnzondagen word je zelf mijnwerker voor een dag. Samen met een gids treed je in de voetsporen van de mijnwerkers. Je wandelt door de mijngebouwen en naar de ondergrondse gangen. Spannend!

2. Een bezoekje aan het Mijnmuseum
Als je er niet bij kan zijn op de Mijnzondag, moet je toch zeker eens een bezoek brengen aan het Mijnmuseum. Je kan er iedere dag terecht en maakt er kennis met het leven en werken in en rondom de mijn. Hoogtepunt is de ondergrondsimulatie.

3. Door be-MINE met een gids

Nergens bleef het mijnerfgoed zo goed bewaard en kan je zoveel leuke dingen doen als op be-MINE. Elke laatste zondag van april t.e.m. oktober kan je be-MINE met een gids ontdekken. Je bezoekt de attracties en kijkt naar verleden en toekomst.

4. Fietsen en eten en fietsen
Als je van fietsen én lekker eten houdt, is de Tafelroute iets voor jou. Op het menu: een fietstocht tussen de 40 en 65 kilometer en een driegangenmenu in een van de geselecteerde horecazaken. Smakelijk!

5. Fietsen door drie provincies
What’s in a name... De mooiste plekjes in het grensgebied tussen Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant liggen op je weg. Op zondag 2 juni kan je deelnemen aan het jaarlijks fietsevenement, de Drieprovinciënroute.

6. Gezonde blauwe bessen
Lekker en gezond zijn ze, de blauwe bessen van Blueberry Fields. Bovendien worden er allerlei lekkere gerechten mee gemaakt. Kom ze proeven, wandel door de plantages of pluk in de zomer zelf je bessen.

7. Een wandeling met een uitzicht
De lente in het land, de meidoorns staan in bloei. Tijd voor een stevige wandeling. Beklim de mijnterrils en geniet van het uitzicht op 100 meter hoogte. Op be-MINE vertrekken 4 wandellussen van 3,5 tot 6,5 km. Loop even langs het infokantoor voor de wandelkaart.