De Wijers is een uniek waterlandschap in het hartje van Limburg. Met zijn talloze vijvers en unieke natuur is het zowel voor wandelaars als voor fietsers een absolute must-do.

Speeltuin in het Demerstrand in De Wijers

Fietsknooppunt 100 aan het Demerstrand is de perfecte vertrekplaats om De Wijers per fiets te ontdekken. Trap langs het prachtige Demerpad en zwenk tussen de vijvers. Afsluiten doe je met een lokaal bier op het terras.

Abdijsite Herkenrode bij Hasselt

Ooit was Herkenrode de rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden, vandaag is het een sfeervol monument waar je de geschiedenis van de abdij ten volle kan beleven. Bezoek ook de herfstpracht in de kruiden- en inspiratietuin of droom weg bij de vijvers.

Wandelaars in natuurgebied De Teut bij Zonhoven

In het 2000 hectare grote natuurgebied De Teut en Ten Haagdoorn word je in de nazomer getrakteerd op adembenemende vergezichten van bloeiende paarse heide. Misschien kom je de ijverige schaapjes tegen die mee zorgen voor deze heidepracht! 

Natuurgebied De Maten in De Wijers

Wandelen in ongerepte natuur, dat doe je in De Maten. Hier ervaar je hoe De Wijers er vroeger uitgezien moet hebben: uitgestrekte vijvers verscholen tussen duinen en riet. Logisch dat heel wat watervogels zich er in hun nopjes voelen. 

Kluis van O.L.V. van Loreto in de Wijers

Na een stevige klim naar de top kom je helemaal tot rust aan de Kluis van O.-L.-V. van Loreto. Leg jouw steen aan het pelgrimskruis als bijdrage aan de vredesgedachte, kom tot bezinning in de stille kapel en geniet nog even van het prachtige uitzicht.

Kastanjedreef Kelchterhoef in de Wijers

Kelchterhoef toont zich nu van haar mooiste kant. Geniet van de kleurenpracht en raap kastanjes in de eeuwenoude kastanjedreef. En als het nog lekker warm is: met de voetjes door het water naar het picknickeiland voor een nazomers smulfestijn!

Fietsers 'Fietsen door het Water' bij Bokrijk

De fiets is de beste manier om je volledig te laten onderdompelen in het land van 1001 vijvers. Fiets door het water, langs adembenemende vijvers of te midden van paarse heidepracht. 5 routes gidsen je langs de mooiste plekjes in De Wijers.

HasHotel