'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen is een fietstraject van vier kilometer waarbij je dwars door het eerste Nationaal Park van Vlaanderen fietst. Een houten fietsbrug van 300 meter brengt je hogerop naar een prachtig panoramisch zicht.

'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen

'Fietsen door de Heide' voert je dwars door het Nationaal Park Hoge Kempen. In dit park wisselen uitgestrekte dennenbossen en eindeloze heidelandschappen elkaar af. Bij 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen krijg je deze natuur op een dienblaadje gepresenteerd door de nieuwe verbinding tussen de fietsknooppunten 550 en 551. Je fietst dwars over de Mechelse Heide dat met 700 hectare één van de grootste heidegebieden in Vlaanderen is. Topbeleving op dit traject is ongetwijfeld de bijna 300 meter lange houten fietsbrug, een baken in het landschap. Bovenop de fietsbrug krijg je een breed zicht op de natuurlijke omgeving.

Ik wil gaan Fietsen door de Heide!

'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen, dat is zorgeloos trappen doorheen topnatuur in Limburg. Ga aan de slag met onze routeplanner en stippel een route uit via traject 550-551 in Maasmechelen.

Of maak het jezelf gemakkelijk! We stippelden al enkele kant-en-klare fietsroutes voor je uit. Starten doe je telkens bij één van de toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen.

Twee unieke fietsbelevingen combineren? Op deze fietsroute fiets je zowel door het water als door de heide.

Kom je met de wagen?

Parkeren vlakbij 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen is niet mogelijk en zelfs verboden. De toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen vormen dé ideale uitvalsbasis voor wie met de auto komt. Buiten een parkeerplaats vind je hier in de meeste gevallen ook nog toeristische informatie, horeca en fietsverhuur. Laat je auto dus achter bij één van de toegangspoorten en volg van hieruit de fietsknooppunten richting traject 550-551. Zo ben je vertrokken voor een onvergetelijke fietstocht doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen.

Hier wacht je auto op de parking op je tijdens het fietsen:

Kom je met de trein? Fijn!

Vanaf het treinstation van Genk knoop je makkelijk aan op één van onze routes richting 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen. De kortste verbinding is via knooppunten 250-30-29-534-251-252-550. Dit stuk is 13 kilometer.

Een fiets huren? Natuurlijk kan dat!

Als je niet met je eigen fiets komt, kan je er altijd eentje huren. De dichtstbijzijnde fietsverhuurpunten zijn Lieteberg, Station As en Kattevennen. Verder kan je ook terecht bij Domein Pietersheim en Fietspunt Station Genk. Reserveer wel even op voorhand!

Fietsen door de Heide in het Nationaal Park Hoge Kempen

'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen is een project van Visit Limburg, de marketingorganisatie die instaat voor de ondersteuning van het toerisme in Limburg. Alles gebeurde in samenwerking met Provincie Limburg, Limburg Sterk Merk, Toerisme Vlaanderen, de gemeente Maasmechelen, het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en het Regionaal Landschap Hoge Kempen & Maasland. 

Visit Limburg legt met unieke fietsbelevingen zoals 'Fietsen door het Water' in Bokrijk, 'Fietsen door de Bomen' in Bosland en 'Fietsen door de Heide' in het Nationaal Park Hoge Kempen een extra laag bovenop het bestaande fietsroutenetwerk. De volgende fietsbeleving op de planning? 'Fietsen onder de Grond' in Riemst.

Fietsen door de Heide in het Nationaal Park Hoge Kempen