Wist je dat het superhandige fietsroutenetwerk waarbij je van knooppunt naar knooppunt fietst een Limburgse uitvinding is? 2000 km aan verharde, veilige en grotendeels autovrije fietspaden. En onderweg zorgen de welgekende blauwe bordjes ervoor dat je niet verdwaalt. Dat is pas relaxed fietsen!

Fietsen door het Water - © Luc Daelemans

Fietsen door het Water - © Luc Daelemans

Extra large fietsen

Je blijft niet zomaar een fietsparadijs! We doen dan ook ons uiterste best om op kop te blijven door de fietser een unieke beleving te geven. Zo fiets je nu al dwars door het water in Bokrijk en kan je binnenkort ook tussen de boomkruinen fietsen in Bosland. Nieuwsgierig naar wat we nog allemaal op de planning hebben? Ontdek al onze innovatieve projecten.

Borgloon - © Raf Ketelslagers

Borgloon - © Raf Ketelslagers

Een goede voorbereiding…

Bereid je fietstocht thuis zelf al voor met de online routeplanner. Natuurlijk kan je ook één van de kant-en-klare themafietsroutes volgen: routes die wij al helemaal voor je uitgestippeld hebben. Als je deze routes altijd op zak wilt hebben, download dan de Limburg Fietsparadijs app. Nu je weet waar je gaat fietsen, moet je ook nog bepalen met wat je gaat fietsen. Huh? Ja, je eigen fiets is goed genoeg, maar je kunt ook een echte Limburg Fietsparadijs-fiets huren, of een e-bike, of een tandem, of…

Hasselt - © Hans Put

Hasselt - © Hans Put

…is het halve werk

Ben je van plan om vaker in Limburg rond te trappen? Dan is de fietskaart mét infoboekje een aanrader. Alle informatie die je maar nodig kan hebben, vind je daarin terug. Zoals een overzicht van alle fietscafés, waar je van een frisse pint kunt genieten, en alle fietslogies, waar je van een goede nachtrust kunt genieten.