Lanaken is dé startplek voor je fietstrip in Limburg. Op fietsafstand van de belangrijkste fietsattracties in Limburg en op het snijpunt van Rivierpark Maasvallei en Nationaal Park Hoge Kempen ben je verzekerd van een heerlijke tocht.

Fietsen in Lanaken zelf is een zaligheid. Op knooppunt 58 tref je bijvoorbeeld het Mooiste Dorp van Vlaanderen, Oud-Rekem. Struin even rond, bewonder de authentieke gevels en geniet van de omgeving op één van de terrasjes.

Metalen standbeeld in Oud-Rekem

De Waterburcht, bij knooppunt 131, is de stille getuige van het roemrijke verleden van de heren van Pietersheim. Stop tijdens je fietstocht zeker even om de Waterburcht en de prachtige natuur in Domein Pietersheim te bewonderen.

De Waterburhct bij Pietersheim

Heb je je fiets niet bij? Huur er dan één bij het Fietsverhuurpunt op de kinderboerderij in Domein Pietersheim. Er zijn stadsfietsen, elektrische fietsen, tandems, mountainbikes en kinderfietsen. Garantie over een stalen ros? Reserveer dan even vooraf via de website.

Fietsverhuurpunt op kinderboerderij in Domein Pietersheim

TIP: Begin september, dat is vaste prik voor de Limburg Fietsvierdaagse. Van 5 t/m 8 september komen voor de vijfde keer fietsliefhebbers uit heel Vlaanderen én Nederland naar Lanaken om Limburg Fietsparadijs te ontdekken. Noteer het alvast in je agenda!