Laat je terug katapulteren in de tijd. Vanaf de oerknal 13,8 miljard jaar geleden tot de meer recentere jaren 50, op deze 7 plekken leeft het verleden.

 

1. Bokrijk

Tijdens ‘De wereld van Bruegel’ verandert Bokrijk in één groot levend schilderij. Een interactief parcours slingert je helemaal terug naar Bruegels tijd.

Reis naar de 16de eeuw

 

2. Gallo-Romeins Museum

Welke dieren liepen er in de prehistorie rond? Hoe leefden de Romeinen? Maak een interactieve tijdreis door het verre verleden.

Reis naar de prehistorie en Romeinse tijd

 

3. C-mine Expeditie

Kruip in de huid van een mijnwerker op dit ondergronds interactief parcours en eindig boven op de schachtbok. Kinderen speuren naar Cyriel de Krekel.

Reis naar de jaren 50 van vorige eeuw

 

4. De Brug van Vroenhoven

Herbeleef in deze multimediale bunker de verwoesting van WOII én maak kennis met de vernieuwende kracht van de waterwegen.

Reis naar 1940

 

5. Cosmodrome

Maak een reis door de evolutie van de oerknal tot het heden en beleef een ongelooflijk ruimteavontuur in de 360°- show. Een Astroranger toont je de sterrenhemel van de avond.

Reis naar het begin van het heelal

 

6. DE MINDERE

Stap in de voetsporen van Franciscus van Assisi en zijn minderbroeders. Kinderen leggen patersknopen en gaan op ontdekkingstocht met Vik de Vis en Vera de Vogel.

Reis naar de 13de eeuw

 

7. Bilzen Mysteries

De avond valt, Alden Biesen komt tot leven. Stap door de poort, zet je tablet  aan en wandel mee in het verhaal. Volg de Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir. Durf jij deze tijdreis aan?

Reis tot 800 jaar terug in de tijd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief 'met het hele gezin' en ontvang de leukste kidstips en familie-uitjes rechtstreeks in je mailbox.

Hoogtepunten

Bokrijk

Limburgse Kempen

Gallo-Romeins Museum

Haspengouw

C-mine expeditie

Limburgse Kempen

De Brug van Vroenhoven

Haspengouw

Cosmodrome

Limburgse Kempen

Museum DE MINDERE

Haspengouw

Klank- en lichtspel Bilzen Mysteries: Het Verhaal

Haspengouw

Bokrijk

GENK
Benieuwd waar onze huidige gebruiken vandaan komen? En hoe het verleden onze toekomst inspireert? Je ontdekt het in het Openluchtmuseum Bokrijk.

Met BKRK ‘bokrijk brandmerkt’ vertelt Bokrijk in het museumdeel Kempen een verhaal over vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen. Na de kunst van het brood bakken, stond in 2018 textiel in de kijker. Vanaf 6 april 2019 pakt Bokrijk uit met de expo ‘De Wereld van Bruegel’. Deze interactieve Bruegelexpo legt de link tussen de schilder Pieter Bruegel en het Openluchtmuseum Bokrijk op een verrassende manier bloot. Waan je midden in een schilderij van de Vlaamse Meester op het Bruegelparcours en ontdek hoe actueel zijn werk vandaag nog steeds is.
In museumdeel Haspengouw keer je terug naar het jaar 1913. Acteurs kruipen in de huid van de dorpsbewoners en laten je het leven op het Vlaamse platteland aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog ervaren. Ook 'De sixties' komen helemaal tot leven. Van een typisch kapsalon uit de jaren '60 tot iconische platenhoezen en unieke collectiestukken. Je beleeft het in een expo vol interactiviteit in museumdeel 'De sixties'! Tot slot worden met de restauratiecampagne '120 tegen 2021' alle 120+ gebouwen in het museum gerestaureerd, een unieke ervaring die je als bezoeker elke dag van op de eerste rij live kan meevolgen.

Het Openluchtmuseum ligt in een 550 hectare groot park, een droom voor wandelaars en fietsers. Als wandelaar kan je kiezen uit een van de vijf uitgestippelde routes in het vijvergebied De Wijers. Ben je eerder een fietser? Dat komt goed uit, want Bokrijk ligt op de knooppunten 71 , 91 en 92 van het Limburgse fietsroutenetwerk. Aan knooppunt 91 kan je zelfs fietsen door het water: je ziet, voelt, ruikt het water en raakt het zelfs aan … zonder een nat pak te krijgen. Of bezoek het Arboretum met een unieke planten- en bomencollectie. Je vindt er onder andere diverse soorten magnolia's en azalea's en een prachtige collectie bamboe, eiken en beuken terug. Tot slot leven ki
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis