Laat je terug katapulteren in de tijd. Vanaf de oerknal 13,8 miljard jaar geleden tot de meer recentere jaren 50, op deze 7 plekken leeft het verleden.

1. Bokrijk

Tijdens ‘De wereld van Bruegel’ verandert Bokrijk in één groot levend schilderij. Een interactief parcours slingert je helemaal terug naar Bruegels tijd.

Reis naar de 16de eeuw

2. Gallo-Romeins Museum

Welke dieren liepen er in de prehistorie rond? Hoe leefden de Romeinen? Maak een interactieve tijdreis door het verre verleden.

Reis naar de prehistorie en Romeinse tijd

3. C-mine Expeditie

Kruip in de huid van een mijnwerker op dit ondergronds interactief parcours en eindig boven op de schachtbok. Kinderen speuren naar Cyriel de Krekel.

Reis naar de jaren 50 van vorige eeuw

4. De Brug van Vroenhoven

Herbeleef in deze multimediale bunker de verwoesting van WOII én maak kennis met de vernieuwende kracht van de waterwegen.

Reis naar 1940

5. Cosmodrome

Maak een reis door de evolutie van de oerknal tot het heden en beleef een ongelooflijk ruimteavontuur in de 360°- show. Een Astroranger toont je de sterrenhemel van de avond.

Reis naar het begin van het heelal

6. DE MINDERE

Stap in de voetsporen van Franciscus van Assisi en zijn minderbroeders. Kinderen leggen patersknopen en gaan op ontdekkingstocht met Vik de Vis en Vera de Vogel.

Reis naar de 13de eeuw

7. Bilzen Mysteries

De avond valt, Alden Biesen komt tot leven. Stap door de poort, zet je tablet  aan en wandel mee in het verhaal. Volg de Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir. Durf jij deze tijdreis aan?

Reis tot 800 jaar terug in de tijd

Schrijf je in voor de nieuwsbrief 'met het hele gezin' en ontvang de leukste kidstips en familie-uitjes rechtstreeks in je mailbox.

Hoogtepunten

C-mine expeditie

Limburgse Kempen

De Brug van Vroenhoven

Haspengouw

Cosmodrome

Limburgse Kempen
  • Toon op kaart
  • Bekijk als lijst
  • Toevoegen aan mijn reis