Dit najaar starten er weer een aantal zeer inspirerende tentoonstellingen. Ook bij slecht weer zijn dit het soort uitstapjes waar je blij van wordt.

SMUK.Decoratie in de mode: een show off.

van 12 oktober tot 8 maart 2020 in Modemuseum Hasselt
Voor de modeliefhebber is dit een absolute must-see. Deze nieuwe expo focust op de versiertechnieken die gebruikt werden en worden doorheen de tijd. Borduursels, pluimen, parels, stenen, pailletten, schelpen en andere curiosa, allemaal om kledij en accessoires op te smukken. Ga zeker ook zelf aan de slag en maak je eigen sierspeld of manchetknoop.

Dacia Felix - het roemrijke verleden van Roemenië

van 19 oktober tot 26 april 2020 in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren
Een tentoonstelling over Dacia. Nee, niet het automerk. Dacia is de Latijnse naam voor het huidige Roemenië. In 106 na Christus voegen de Romeinen Dacia toe aan hun immense Rijk. Bewonder hun verbluffende goud- en zilverschatten in een sfeervol decor met grootse landschapsbeelden. Verruim je blik in een boeiende tentoonstelling voor het hele gezin.

Stadstriënnale Hasselt-Genk - SCREEN IT

van 5 oktober tot 5 januari 2020 in Corda Campus Hasselt en C-mine Genk
Schermen, we kunnen er vandaag niet meer omheen. We werken op laptops, kijken tv en checken tot 250 keer per dag onze smartphone. SCREEN IT staat stil bij de impact van onze schermcultuur op hedendaagse kunst. Neem je tijd voor de twee centrale expo’s van de Triënnale. Daarnaast lopen er nog een aantal parallelle events in de twee steden.