Openingsfeest najaar Z33

Op zaterdag 1 oktober is iedereen vanaf 20 uur welkom in Z33. Met drie gloednieuwe tentoonstellingen en heel wat performances belooft het een boeiende avond te worden.

Tentoonstellingen
Het centrale thema van de avond is onze zoektocht naar identiteit. Hoe kan je, zonder jezelf te verliezen, deel uitmaken van een groter geheel? Die vraag vormt het uitgangspunt van de groepstentoonstelling Fitting In. Kunstenaars en ontwerpers tonen hoe rijk de wereld is, als we openstaan voor de vele stemmen rondom ons.

De tentoonstelling Composite Presence is dan weer een zoektocht naar de identiteit van het Belgische architectuurlandschap. Vorig jaar prijkte deze tentoonstelling nog op de architectuurbiënnale van Venetië. De presentatie van Bovenbouw Architectuur komt nu voor het eerst naar ons land. In Z33 wandel je door een fictieve, maar herkenbare Vlaamse stedelijke omgeving. De vijftig projecten worden samengebracht tot een wirwar van historische, klassieke en moderne gebouwen.

Elias Ghekiere werkt met verschillende media, gaande van schilderen, tekenen en fotografie tot sculpturale materialen. Zijn beeldtaal wordt gevoed door historische archetypes en een stilistisch eclecticisme. In Z33 presenteert hij zijn eerste solotentoonstelling.

Performances
Om de avond helemaal af te maken, is er plaats voor een driedelige performance waarin verschillende kunstvormen samenkomen en gevierd worden in de context van een safe space. Zo wordt Z33 een ruimte met inclusiviteit als gemene deler, waar dans, beweging en beeld door elkaar fluctueren. In een regie van theatermaker en artiest Samuel Valor Reyes komen queerness, kleuren en choreografie samen. Doorheen het gebouw krijg je innemende performances te zien van Samuel Valor Reyes & Aurora Mesropyan (paaldans), Jento Schaf (vogue), Amaryllis Beckx (waacking) en Inci Gül Civelekoglu (moderne dans, cross-over dans).