Open tuin- en plantendagen Hex

Op zoek naar zeldzame planten of informatie erover? Breng dan zeker een bezoek aan de open tuindagen van Kasteel Hex. Gespecialiseerde plantenkwekers en tuinspecialisten geven uitleg en bieden je hun kennis over vaste planten, één/tweejarigen, heesters, bomen, exclusieve rozen, enz. Laat je inspireren door de vele lezingen, demonstraties en tentoonstellingen. Er zijn ook begeleide wandelingen.

HEX (18e E) is één van de mooiste en best bewaarde landgoederen in België, bekend om de formele tuinen, de collectie oude en historische rozen, de moestuin met historische groente- en fruitsoorten - en originele groentekelder - en het 19e-eeuws landschapspark van Louis Fuchs, met mooie zichtassen en eeuwenoude (exotische) bomen.
De open tuin- en plantendagen tijdens het 2e weekend van juni en september zijn een begrip, waarvoor liefhebbers en specialisten van heinde en ver komen. Er is een hele keur aan gespecialiseerde plantenkwekers en andere tuinspecialisten aanwezig om hun kennis aan te bieden aan de bezoekers, alsook een prima selectie aan bomen, heesters, rozen, vaste planten, zaden - en artisanale producten, gereedschap en tuinmateriaal. Kijk op www.hex.be voor het steeds bijgewerkte programma.
Sommige delen van het terrein zijn slecht toegankelijk voor rolstoelen en buggies. Helaas geen honden toegelaten.

Prijs

  • Basistarief: € 11.00