ILLUSTRATIEFESTIVAL / De Verbeelders

De Verbeelders, een gloednieuw festival rond illustratie, strijkt neer in het CCHA. De hele dag kunnen deelnemers (16+) genieten van originele workshops, lezingen door internationaal gerenommeerde illustratoren en live illustratie.

In de voormiddag (10u30-12u) kan je een workshop volgen bij illustratoren Carll Cneut, Paddy Donnelly, Leo Timmers of Guido Van Genechten. In de namiddag (13u-17u50) ontdek je meer over het creatie- en inspiratieproces van illustratoren Rébecca Dautremer, Paddy Donnelly, Leo Timmers en Judith Vanistendael. Je kan ook zelf aan de slag en je eigen vis tekenen in de meterslange Zee van de Verbeelding.

De dag wordt afgesloten met een apotheose van live illustratie (18u-18u30). Je hoeft bovendien niet met lege handen naar huis te gaan: op het illustratorenmarktje tik je de mooiste prints, kaartjes of boeken op de kop, rechtstreeks van de makers. Of koop boeken van de aanwezige illustratoren aan de boekenstand van Grim en laat ze vervolgens signeren.

Kan je niet wachten tot eind augustus? Je kan al de hele zomer lang genieten van (pop-up) illustratietentoonstellingen verspreid over de stad Hasselt.

De Verbeelders is een illustratiefestival georganiseerd door Villa Verbeelding i.s.m. CCHA en Bibliotheek Hasselt Limburg.

Prijs

  • Basistarief: € 20.00